2 X GEZOND IJS: BANAAN-PINDAKAAS & KOKOS-CHOCOLADE

Nu jij dit artikel leest, hebben wij waarschijnlijk minimaal drie dingen met elkaar gemeen. Je hebt de zomer in je bol, je bent een lekkerbek én je wilt zonder schuldgevoel een bak ijs leeg kunnen eten. Nou, dan ben je nu op de goede plek, want in dit artikel deel ik twee lekkere en gezonde recepten voor (heel romig!) ijs.

Gezond ijs

Deze ijsjes zijn gezond, omdat er geen berg suiker in zit en verder bestaat uit goede, gezonde vetten. IJs wat je bovendien zelf maakt, er komt geen ijsmachine aan te pas!

Banaan of kokosmelk zijn de hoofdingrediënten en hier voeg je allemaal gezond lekkers aan toe. Wat dacht je van banaan-pindakaas ijs? Of chocolade-kokos ijs? Ik weet het, hier loopt het water van in je mond. Maken dus! Ook leuk: maak gezonde koekjes en serveer met een bolletje ijs tussenin als toetje!

Banaan & pindakaas-ijs:

Benodigdheden:

 • 4 rijpe bananen (in stukken gesneden in ingevroren)
 • 2 eetlepel amandelmelk
 • 1 eetlepel pindakaas
 • 1 eetlepel pure chocolade (fijngemaakt)
 • 1 eetlepel fijngemaakte amandelen

To do’s:

 1. Pureer de bevroren banaan, samen met de amandelmelk in een blender. Voeg de pindakaas en kaneel toe en mix opnieuw. Proef en voeg eventueel extra kaneel toe.
 2. Doe in een bak en zet voor minimaal 20-30 minuten in de vriezer. Doe het daarna nog een keer in de blender en zet opnieuw in de vriezer. Herhaal dit proces 3-4 keer of totdat het ijs mooi egaal hard is.
 3. Bewaar het ijs in een diepvriesdoos, en haal het 15-20 minuten voor serveren uit de vriezer.
 4. Serveer het ijs met de fijngemaakte pure chocolade en amandelschaafsel als topping.

 

Chocolade-kokos ijs

Benodigdheden:

 • 400 ml kokosmelk
 • 3 eetlepels cacao
 • Scheutje honing (of kokosbloesemsuiker)
 • 1 theelepel  vanille-extract

Benodigdheden:

1. Mix alle ingredienten in een blender of grote kom.

2. Doe in een bak en zet dit voor 20-30 minuten uur in de vriezer. Roer het daarna nog een keer om (in de blender of kom) en zet opnieuw in de vriezer. Herhaal dit proces 3-4 keer of totdat het ijs mooi egaal hard is. Bewaar het ijs in een diepvriesdoos, en haal het 15-20 minuten voor serveren uit de vriezer.

Heb je de smaak voor gezond ijs te pakken? Hier vind je het recept voor ijs met banaan, kokos en mango.

 

Bron foto’s: bbcgoodfood.com & detoxinista.com   

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
 • Bananenijs is zo lekker! En aangezien ik ook een pindakaas lover ben zal deze er ook wel in gaan.

Reactie plaatsen