5 X VARIATIES OP DE HAWAIIAANSE POKE BOWL

Ken jij de Poké Bowl al? Het gerecht uit de Hawaiiaanse keuken is ontzettend populair en is een combinatie van rijst, groenten en rauwe vis. Ook de eerste hotspots zijn inmiddels geopend in Amsterdam en Utrecht, waar je de perfecte Poké Bowl samenstelt met jouw favoriete ingrediënten. Gelukkig kan dit gerecht ook thuis vrijwel niet mislukken. Daarom delen we in dit artikel vijf verschillende Poké Bowl recepten ter inspiratie, van een vegetarische tot een fruitige variant. Maar laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Poké wat?

Misschien is het je ontgaan en heb je geen idee wat een Poké Bowl precies is. Geen probleem, wij leggen het graag nog een keer uit. Het gezonde gerecht komt uit de Hawaïaanse keuken en is op dit moment hartstikke hot in Nederland. Poké betekent letterlijk ‘snijden’ en wordt in Hawaï geserveerd als een vissalade. ‘Ahi Poke’ is de meest populaire variant in Hawaï en bevat gemarineerde en rauwe tonijn. Maar je kunt er gelukkig alle kanten mee op. Voor de ‘basis’ kies je meestal voor rijst, quinoa of salade. Vervolgens voeg je daar rauwe vis, zoals zalm of tonijn, en groenten aan toe. Maak het gerecht daarna af met een dressing en topping, zoals sesamzaadjes, zeewier of bosui. Eigenlijk heeft het veel weg van het recept voor een sushi salade, die we in dit artikel hebben gedeeld.

Poké Bowl recepten

Wij hebben 5 verschillende Poké Bowl gerechten verzameld waarvan het water je in de mond loopt. Een vegetarische, pittige, kruidige, fruitige en goedgevulde Poké Bowl. Welke ga jij maken?

1. Vegetarische Poké Bowl
Op zoek naar een alternatief voor vlees en vis in je Poké Bowl? Kies dan voor tofu, sojabonen en avocado.

poke-bowl-1

Recept via: Season With Spice

2. Pittige zalm Poké Bowl
Zalm smaakt altijd goed bij een rijst- of noedelgerecht, maar wat voor marinade smaakt hier goed bij? In dit recept wordt uitgelegd hoe je een pittige marinade maakt voor zalm. Plus hierin vind je ook het recept voor een marinade voor ‘zoete komkommers’. Lekker!

poke-bowl-2

Recept via: Jessica Gavin Culinair Scientist

3. Gemarineerde tonijn Poké Bowl
In Hawaï wordt de Poké Bowl het liefst met tonijn gegeten. In dit recept is de Poké Bowl gevuld met rijst, gemarineerde tonijn, gember, avocado en zeewier.

poke-bowl-3

Recept via: Pop Sugar

4. Fruitige Poké Bowl
Een Poké Bowl met een fruitig tintje: namelijk door de toevoeging van ananas. Een heerlijke combinatie van smaken!

poke-bowl-4

Recept via: How Sweet It Is

5. Poké Bowl met noodles
Wil je de Poké Bowl nog vullende maken, vul ‘m dan met noodles. Wil je het gerecht gezonder maken, kies dan voor noodles gemaakt van boekweit.

Recept via: Youtube kanaal Erwan Heussaff

Heb jij favoriete Poké Bowl recepten? Deel ze gerust in een reactie hieronder!

print
Geschreven door
Laatste reacties
  • dEZE KLINKEN STUK VOOR STUK HÉÉRLIJK! X

    • Thanks Roos! :)

  • Het ziet er zo lekker uit! Ik ben alleen een beetje huiverig voor die enorme stukken rauwe vis, niet alleen om te eten maar ook qua prijs. Ik denk dat ik de tofu-variant maar eens ga proberen. Thanks voor de tips!

    • Hi Ayla, je kunt de stukjes vis zo klein snijden als je wilt natuurlijk, de smaak wordt ook bij kleine stukken voldoende afgegeven vind ik zelf. En lekker veel groenten! Ben benieuwd wat je van de Poke Bowl met tofu vindt. Lfs!

  • wat ziet het er lekker uit allemaal! Mij lijkt de variant met gemarineerde tonijn wel heel erg lekker.

    • Thanks voor je reactie Roos, dat is inderdaad ook mijn favoriet! :)

Reactie plaatsen