APPELHAPJES MET WALNOTEN EN KANEEL

Af en toe mag je je vrienden of familie – en vooral jezelf – best verwennen met wat lekkers. Maak dan deze gezellige oer-Hollandse appelhapjes met walnoten en kaneel! Super simpel om te maken en ze bevatten een stuk minder suiker en vet dan de taart die je haalt bij de bakker of in de supermarkt. Het is bovendien ook veel leuker om iets ‘home-made’ te serveren waar je liefde en aandacht in hebt gestopt. Nog een fijne bijkomstigheid: door de heer-lijke geuren uit de oven ruikt je huis meteen naar winterse gezelligheid!

Benodigdheden (voor 6 stuks):

  • 1 appel
  • Handje rozijnen
  • Klein handje walnoten, lichtelijk fijngehakt
  • 2 theelepels kaneel
  • Eventueel: 1 theelepel agavesiroop of (riet)suiker
  • 1 bladerdeegrol in het koelvak in de supermarkt)

To do’s:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in kleine blokjes en meng dit in een kom met de rozijnen, walnoten, kaneel en suiker. Rol het bladerdeeg uit en snijd hier 6 vierkantjes uit. Leg in het midden van elk vierkantje met een lepel wat van het appelmengsel. Niet te veel, anders krijg je het pakketje niet goed dicht! Breng iedere hoek van het bladerdeeg vervolgens naar het midden, en druk de hoeken goed tegen elkaar, zodat er een stevig, rond pakketje ontstaat. Besprenkel de deegpakketjes met wat water en leg ze met bakpapier op een bakplaat. Bak de appelhapjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

TIP: vul het bladerdeeg ook eens met brie, frambozen en een klein beetje rode vruchtenjam. Of vul ze met gerookte zalm en kruidenkaas. Laat je creativiteit de vrije loop!

Volg Cotton & Cream ook op Facebook | Instagram | Bloglovin

Appel hapjes Appel hapjes 1 Appel hapjes 2 Appel hapjes 4

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen