Ceviche heb ik een aantal jaar geleden ontdekt tijdens mijn vakantie in Nicaragua. We verbleven daar een paar dagen aan de felblauwe zee, sliepen in een supermooie boomhut en voelden ons volledig zen met onze dagelijkse portie yoga en healthy food. Toen er een friszure ceviche van witvis voor mijn neus werd gezet, was ik vrijwel direct verkocht. Na wat geëxperimenteer in de keuken, deel ik vandaag het recept van ceviche van mango met jou. 

Het gerecht ceviche komt oorspronkelijk uit de Peruaanse keuken en de vis wordt gegaard in citrusvruchten. De zuren in limoen- en citroensap zorgen ervoor dat de vis langzaam gaart. Super gezond, licht en smaakvol dus. Niet voor niets is het gerecht in Nederland nu ook helemaal hot en happening. Uiteraard ben ik ook zelf in de keuken gedoken!

Eerst heb ik een ceviche van witvis met avocado en sinaasappel gemaakt. Een aanradertje, want deze smaken bij elkaar is een top combi. Daarna ben ik aan de slag gegaan met een vegetarische ceviche van mango. Geloof me, de friszure en pittige smaak in combinatie met de zoete mango is een match made in heaven. Hieronder vind je het recept, wat perfect is als voorgerecht (lekker met gamba’s als garnering), bijgerecht of gezond tussendoortje. En super zomers!

Benodigdheden ceviche van mango (voor 2 personen):

  • 1/2 rode ui
  • 1 rijpe mango
  • Sap van 2 limoenen
  • Verse koriander
  • 1/2 rode peper
  • Snufje zeezout
  • Eventueel: grote garnalen of gamba’s als garnering

TIP: maak dit gerecht echt tropisch met bananenchips.

To do’s:

1.  Snijd de mango in stukken en doe het fruit in een kom.

2. Snijd de rode ui in hele dunne ringetjes en snijd de rode peper en verse koriander ook fijn. Doe dit bij de mango in de kom en meng door elkaar.

3. Knijp de limoenen uit en mix het sap door het mango-uimengsel. Breng op smaak met een snufje zeezout. Zet dit minimaal een kwartier in de koelkast, om te laten marineren.

4. Doe de ceviche in glaasjes en garneer eventueel met de garnalen aan een prikkertje of de bananenchips apart.

Ceviche van mango2 Ceviche van mango1

Ceviche van mango2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen