Zien deze koekjes er niet heerlijk uit? Goed nieuws, deze knapperige chocolade-kokos koekjes zijn heel gemakkelijk om te maken en redelijk verantwoorde tussendoortjes. Een belangrijk basisingrediënt is havermout en daarnaast komt er geen extra suiker of boter aan te pas. Daarom deel ik vandaag dit ideale recept met jullie! Koekje erbij? Ja graag!

Benodigdheden (voor c.a. 10-12 koekjes):

  • 4 flinke theelepels gesmolten kokosolie
  • 200 gram havermout
  • 6 eetlepels kokosrasp
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 
200 gram speltmeel (of bloem)
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels melk
  • 1 reep pure chocolade stukjes (in stukjes)

Zo maak je de chocolade-kokos koekjes:



1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Meng alle ingrediënten zoals hierboven opgesomd in een mengkom en kneed hiervan een deeg.

3. Maak vervolgens de koekjes, door balletjes van het deeg te rollen en deze daarna tussen je handen plat te drukken. Duw de zijkanten nog even aan om stevige koekjes te vormen.

4. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes circa 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

HEMA koekjes stap 1 HEMA koekjes stap 2 HEMA koekjes stap 3 HEMA koekjes resultaat

Tip: HEMA heeft verschillende spullen in haar assortiment die het bakken nét iets origineler maken. Dankzij kleurrijke stickers met daarop teksten als ‘homemade’ en ‘made for you’ geef je de koekjes een persoonlijk tintje. En wat vind je van de stempel waarmee je de vrolijke teksten in het koekje kunt vereeuwigen? Leuk om je koekjes de extra finishing touch te geven!

HEMA koekjes cadeau HEMA bakspullen

Dit is een van de blogposts die ik voor de HEMA blog heb geschreven. Wil je meer blogposts lezen, van mij en vele andere bekende bloggers, ga dan naar: http://blog.hema.nl

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen