DOPERWTEN- EN BONENPUREE MET KABELJAUW

Bonen en erwten (peulvruchten) vullen goed en zitten vol vezels, eiwitten en koolhydraten. Wist je dat je hier ook heel gemakkelijk een puree van kunt maken? En geloof me, net zo lekker – misschien nog wel lekkerder – dan aardappelpuree! Deze supergezonde puree is gemaakt van bonen en doperwten en op smaak gebracht met koriander, knoflook en citroen. Heel erg lekker en extra smullen in combinatie met een visje! Ik heb gekozen voor kabeljauw, maar je zou hier ook prima zalmfilet of makreel bij kunnen eten. Een paar cherrytomaatjes uit de oven erbij en klaar ben je! P.S. zie jij hier ook de Italiaanse vlag in (was niet met opzet, haha)?

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • 10-12 cherrytomaatjes
  • 200 gram witte bonen of gepelde tuinbonen (uit blik)
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • Klein handje verse koriander
  • Verse peper en zout
  • Cherrytomaatjes
  • Olijfolie
  • Ovenschaal + staafmixer

To do’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de stukken kabeljauw in, op smaak gebracht met wat verse peper en zout. Verdeel hier omheen de hele cherrytomaatjes. Zet de vis met tomaatjes in de oven en bak de vis in c.a. 12 minuten gaar. Kook in de tussentijd de toperwtjes volgens de omschrijving op de verpakking (c.a. 6 minuten) met wat water in een pannetje. Heb je gekozen voor witte bonen? Verwarm deze dan de laatste paar minuten mee. Heb je gepelde tuinboontjes in huis? Giet dan eerst de doperwten af en roer daarna de gepelde tuinbonen voorzichtig door de erwtjes heen, zodat ze vanzelf warm worden. Pureer de doperwten en bonen met een staafmixer, samen met een teentje knoflook, het citroensap, verse koriander, een scheutje olijfolie en peper en zout. Maak de borden op met de doperwten- en tuinbonenpuree en leg daar bovenop de kabeljauwfilet. Verdeel de cherrytomaatjes op het bord. That’s it. Eet smakelijk!

Doperwtenpuree met kabeljauw 3 Doperwtenpuree met kabeljauw 2 Doperwtenpuree met kabeljauw 1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Heb dit gerecht vanavond gemaakt, was erg lekker! Thanks voor het delen!!

Reactie plaatsen