EIERWRAP MET GARNALEN, RUCOLA EN COTTAGE CHEESE

Lunchtijd. Altijd weer die grote vraag: wat gaan eten? Soms ben je écht inspiratieloos en je standaard lunch meer dan beu. Denk in dat geval eens aan deze super lekkere gevulde eierwrap met Hollandse garnalen, salade en cottage cheese. Het leuke van deze eierwrap is dat je ‘m kunt beleggen met alles wat je lekker vindt. Denk aan rauwe ham, kip of garnalen zoals in dit gerecht. Natuurlijk met een flinke portie sla en rauwkorst! Zelf vind ik de combinatie van ei met Hollandse garnalen, pittige rucola, frisse tomaatjes en licht romige cottage cheese qua smaak perfect. Ook de combinatie van eiwitten, goede vetten en vitaminen en vezels uit rauwkorst in dit gerecht maakt dit een goede en voedzame lunch. Win-win, toch? Bekijk hieronder het makkelijke recept!

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 6-8 stengeltjes verse bieslook
  • 2 eieren
  • 4-6 cherryomaatjes
  • 1 eetlepel Hüttenkäse
  • Handje rucola
  • 40 gram Hollandse garnaaltjes
  • Kokosolie om mee te bakken
  • Verse peper en zout

To do’s:
1.
Snijd de bieslook fijn. Kluts de eieren en voeg hier de fijngesneden bieslook en wat peper en zout aan toe.
2. Verhit wat kokosolie in een bakpan en voeg hier de geklutste eieren aan toe. Zorg ervoor dat het eiermengsel goed verdeeld is over de bodem van de pan.
3. Bak de eierwrap totdat beide kanten lichtbruin gebakken zijn,  ongeveer 1 minuut per kant. Tip: omkeren doe je gemakkelijk met een rond bord.
4. Leg de eierwrap op een bord en laat ‘m een halve minuut afkoelen voordat je de wrap besmeerd en belegd.
5. Besmeer het midden van de eieromelet met wat Hüttenkäse en verdeel daar overheen wat rucola, de gehalveerde tomaatjes en garnalen. En klaar is kees. Eet smakelijk!

Eierwrap met garnalen.1 Eierwrap met garnalen.2 Eierwrap met garnalen3 Eierwrap met garnalen

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Heel goed idee! Ik vulde de wrap met zalm, maar met garnalen is ook heel lekker. Ga ik ook doen.

Reactie plaatsen