Escobar Amsterdam: nieuwe, bruisende tapas tent in De Pijp

Zomerse temperaturen vragen om Mediterrane smaken, daarom opende de ESCOBAR vorige week haar deuren in de Pijp in Amsterdam. Het is een bar-restaurant waarvan de roots in Spanje liggen, maar ze geven er óók een Zuid-Amerikaanse draai aan. Een lekkere mix van smaken dus. En niemand minder dan Ron Blaauw helpt de ESCOBAR met de culinaire invulling, dus dat belooft een hoog smul-gehalte. Het is een sfeervolle zaak waar je tot in de late uurtjes langs kunt komen voor een borrel (sangria!) en natuurlijk de nodige hapjes. Lees hieronder wat de aanraders zijn!

Passionele smaken

Op het menu staan de bekende, Spaanse tapas gerechten die worden gemixt met Zuid-Amerikaanse dishes. Klinkt goed, is het niet? Wij hebben de kaart dan ook uitgebreid voor je voorgeproefd! De avond werd afgetrapt met verschillende soorten hammen. De Iberico ham was zoals we ‘m kennen, maar ESCOBAR bracht ook het jongere broertje van de Iberico ham naar voren, de Jamon Duroc, en die vonden we stiekem nog lekkerder! Daarna kwam de tapas op tafel. Heel de tafel gevuld met allerlei verschillende lekkere hapjes, van een frisse tomatensalade met kaneel tot pulled pork taco’s. Van huisgemaakte guacamole met een vleugje citrus tot verse ceviche en patas bravas. Allemaal kleine hapjes met ieder een eigen unieke smaak, dus eigenlijk allemaal aan te raden, Het leuke van de gerechtjes bij ESCOBAR is, dat je ze denkt te kennen, maar je dan iedere keer verrast wordt!

Sangria

En dan, na alle ‘hoofdtapas gerechten’ kwamen de toetjes. De desserts. Stiekem het kopje van de kaart die we, nog voordat het voorgerecht komt, al uit ons hoofd kennen. Bij ESCOBAR ga je voor een chocoladebonbon met frisse frambozenijs of een andere verrassingscombinatie van olijven en een zoetje. Klinkt gek, was vooral heel lekker! De hele avond dronken we een fris-zoete sangria on the side en met de lieve mannen en vrouwen die er rond liepen, komen we heel, heel snel weer terug om de rest van de kaart uit te proberen. Bekijk hieronder de foto’s die onze foodie en blogger Bridget heeft geschoten. Volgens mij ben je nu overtuigd, toch?

Escobar
Eerste Sweelinckstraat 10, Amsterdam
Tel: 020 845 5640

Info: www.escobar.nu

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen