Eten bij een chef-kok thuis, hoe gaat dat eraan toe?

Met de feestdagen in het vooruitzicht, wordt het een na het andere etentje thuis ingepland. Want uit eten gaan is leuk, maar diners in de woonkamer zijn vaak nog veel leuker. Lekker onderuit gezakt zitten, alle gespreksonderwerpen op tafel en de muziek op standje keihard. Maar hoe gaat een etentje bij een chef-kok er eigenlijk aan toe? Ik werd door Sonos uitgenodigd om in intiem gezelschap bij Frenk van Dinther (restaurant Wilde Zwijnen) te komen eten. Lees hier hoe deze avond verliep!

Met oesters & bubbels van start

Best gek om aan te bellen bij iemand die je nog niet kent, om daar vervolgens uitgebreid te gaan eten. Met lichte spanning maar vooral veel zin in een gezellige avond, stapte ik dan ook de woonkamer van Frenk van Dinther binnen. De ruimte was heel sfeervol ingericht en er stond relaxte muziek aan. En toen ik vrijwel direct een glas champagne in mijn handen gedrukt kreeg, voelde ik me al gauw op mijn gemak. Daarna kregen we oesters geserveerd, gepresenteerd in een méga grote schaal. Ik maakte kennis met alle andere gasten terwijl we aan het borrelen waren. Staand, want zitten doe je de hele avond al genoeg. Ik had het gevoel dat dit een gezellige en bijzondere avond zou worden.

frenk-van-dinther

De meest malse procureur

Daarna gingen we aan tafel en kregen als voorgerecht een langoustine en gebakken grietfilet geserveerd. Vergezeld met couscous van parelgort, zoetzuur van bloemkool en bospeen. Als tussengerecht kregen we een ravioli voorgeschoteld, gevuld met een stamppot van gele oerpeen en een saus van sukade. Oh, dit was me toch een partij lekker! Als hoofdgerecht aten we procureur (stoof van de varkensschouder, zó zacht), een worstje, gebakken boerenkool, spruitjes en uitjes in zuur. Als afsluiter mochten we zelf het dessert samenstellen, wat geserveerd werd met boerenjongensroomijs. Wanneer je nog geen band hebt met je tafelgenoten, dan krijg je dat met zo’n menu vanzelf wel. Gevarieerd en creatief! We sloten ‘m af met een mega lekkere rozijnen port.

frenk-van-dinther-3

frenk-van-dinther-6

Persoonlijke toutch

Frenk stond heel relaxt in de keuken. Hij had wel wat hulp ingeschakeld, want koken voor meer dan tien man doet zelfs Frenk niet alleen. Omdat Frenk een open keuken heeft, konden we alle voorbereidingen volgen. Erg bijzonder om Frenk met zo veel passie aan het werk te zien met de ingrediënten. En leuk om hem vervolgens voor ons neus het stuk vlees aan te zien snijden. Die persoonlijke touch bij thuis diners, waarbij de kok vertelt over de keuze voor de gerechten, wijnen en bereiding, vind ik toch wel het meest bijzonder. Vooral diners met goede vrienden of familie, waarbij je elkaar na zo’n avond nog beter leert kennen en mooie gesprekken hebt gevoerd, zijn goud waard.

frenk-van-dinthe-7

Mijn favoriete nummer

Sonos weet dat muziek tijdens een diner een belangrijke sfeermaker is, daarom ging de ipad rond zodat iedereen aan tafel zijn of haar favoriete nummers kon kiezen. Welk nummer ik heb opgezet? “Best Love” van Rose Royce. Dit klassieke maar o-zo lekkere nummer (je kent ‘m ongetwijfeld) doet me denken aan mijn bruiloft, aangezien ik dit nummer een paar weken voor de trouwerij op de radio had gehoord en ‘m vervolgens op onze diner playlist had gezet. En muziek = herinneringen, toch? Daarom deed ik de volume bij “mijn nummertje” stiekem een tikkie harder.

Bedankt voor deze bijzondere en gezellige avond Sonos en Frenk. Volgens mij hebben we ons goed gedragen en hebben de buren niet geklaagd. Een fijn voorproefje, nu door naar de feestdagen.

frenk-van-dinther-5

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen