GAMBA’S OP EEN BEDJE VAN AVOCADO EN TOMAAT

De zachte smaak van avocado in combinatie met het frisse van de tomaat en pittige van de gekruide gamba’s. Het water loopt mij in de mond! Dit gerecht ziet er bijzonder uit, maar is met een paar basis ingrediënten heel makkelijk en snel klaar te maken.

 Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 12 grote gamba’s
  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • Paar takjes verse koriander (blaadjes klein gesneden)
  • 2 stengels bosui (in smalle ringetjes gesneden)
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel cayennepeper (uit een potje)
  • Peper en zout

To do’s:

Snijd de avocado en tomaat in kleine blokjes en meng dit met de koriander, bosui en wat limoensap. Breng op smaak met wat peper en zout. Leg dit mengsel op het bord en maak er (eventueel met een kookring) een mooie vorm van. Maak een marinade van de mosterd, sojasaus, limoensap, cayennepeper, peper en zout en leg de gamba’s hier een paar minuutjes in zodat de smaak erin trekt. Bak de gamba’s vervolgens in een (gril)pan in c.a. 5 minuten bruin. Leg de gamba’s op het bedje van avocado en tomaat. Et voila, eet smakelijk!

Gambas's op bedje van avocado en tomaat1 Gambas's op bedje van avocado en tomaat

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen