GEKOOKTE KIP MET BASILICUM EN AVOCADO

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Maar echt! Je kunt het bakken, braden, grillen, wokken, stomen en… koken! Kip koken, daar denk je misschien niet direct aan. Toch is het een simpele en gezonde manier om dit magere stukje vlees te bereiden. Wanneer je de kip kookt wordt het vlees iets droger, daarom is een combinatie met de romige avocado en kruidige basilicum perfect! Een paar sneetjes brood en cherrytomaatjes erbij – extra vitaminen kunnen nooit kwaad – en klaar!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 kleine (biologische) kipfilets
  • 2 rijpe avocado’s
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 limoen
  • Peper en zout

To do’s:
Breng in een middelgrote pan water aan de kook samen met wat zout. Leg de kipfilets voorzichtig in de pan met kokend water. Kook de kipfilets in 12 minuten (zachtjes) gaar.  Zet het vuur niet te hoog, want als je de kipfilet te hard kookt dan wordt het vlees te droog. Haal de kipfilets daarna uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd in de tussentijd de avocado’s in kleine blokjes en snijd de basilicum blaadjes klein. Wanneer de kip is afgekoeld snijd je het vlees, dat door het koken wat draderiger is geworden, in kleine stukjes. Breng de kip op smaak met zout en peper. Doe de avocado en basilicum bij de kip, verdeel de limoensap over de salade en meng de ingrediënten goed door elkaar. Even proeven en voeg eventueel wat extra basilicum of peper en zout toe. Mmmm, eet smakelijk!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen