Bij een quiche denk je al snel aan een hartige taart met een bodem van deeg (en dus bomvol vet). Maar ook zonder deeg kun je een hele lekkere quiche maken! Geen gedoe meer met deeg ontdooien, op maat snijden en in de vorm ‘duwen’. Je hebt helemaal geen deeg meer nodig! Bekijk hieronder het recept voor deze groentenquiche. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Benodigdheden (voor 1 quiche zonder deeg)

  • 6 eieren
  • 100 ml light kookroom
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 kleine broccoli
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • Eventueel: 1 gerookte kipfilet
  • Verse peper
  • Springvorm of ovenschaal

To do’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in schijven, de ui in ringen en de broccoli en gele paprika in grove stukken. Zet dit even apart. Klop de eieren los in een kom en roer hier daarna de kookroom en oude kaas doorheen. Breng op smaak met wat verse peper. Meng hier vervolgens de groenten doorheen en eventueel de fijngesneden gerookte kip (wanneer je van vlees houdt). Vet de springrol of ovenschaal met wat bakspray/olijfolie in of gebruik bakpapier. Giet vervolgens het groenten-eiermengsel in de springrol of ovenschaal. Zet de quiche in de oven en bak ‘m in 35-45 minuten op 180 graden gaar.

Quiche zonder deeg Quiche zonder deeg Quiche zonder deeg

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Oeh, goed recept, ga ik zeker proberen! Alleen volgens bedoel je springvorm ipv springrol hihi ;)

    • Haha oeps!! Scherp van je, zie het nu pas hihi. Thanks! :-) heb je het recept toevallig al uitgeprobeerd? Ben benieuwd!

  • Maak geregeld dit soort deegloze groententaarten. Ben erg blij met het idee! Ik gebruik graag (volle) kwark i.p.v room. Werkt ook goed!

  • Ik kom dit recept net tegen op internet en ga het vandaag proberen. k denk wel dat ik de groenten eerst ff bak. Ben benieuwd

    • Ha Luna, leuk, ben benieuwd! Kort bakken kan zeker. Persoonlijk vind ik ‘t wel lekker als de groenten een beetje knapperig is. Ben benieuwd hoe het bij jou uitpakt. Smakelijk alvast ;) lfs!

  • Ik ga hem vandaag ook proberen, klinkt erg lekker! Zou je de kookroom ook kunnen vervangen door melk denk je?

    • Ha Michelle, dat kan zeker! Veel succes en smakelijk alvast! :-) tot gauw, lfs!

Reactie plaatsen