HAWAÏ SPIEZEN MET QUINOA

Bij zomerse temperaturen hoort natuurlijk een tropisch gerechtje. En wat dacht je dan van deze vrolijke Hawaï spiezen, lekker pittig gekruid met o.a. gember, knoflook en cayennepeper? De spiezen kun je in de pan bakken maar ook lekker op de barbecue gooien. Want hé, waarom zou je een braadworst eten wanneer je ook voor een healthy hawai spies kunt gaan? Serveer deze gezellige spiesjes bijvoorbeeld met een goedgevulde quinoa salade. Niet moeilijk om te maken, wél super gezond en lekker!

Benodigdheden (voor 2 personen)

Hawaï spiezen

  • 1 grote of 2 kleine kipfilets (c.a. 200-250 gram)
  • 1 verse ananas
  • Verse gember (c.a. 2 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • Cayennepeper
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 4 satéprikkers

Quinoa salade

  • 150 gram quinoa
  • 1/2 rode paprika
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • 1/3 komkommer
  • 1 grote tomaat
  • Handje amandelen
  • 30 gram fetakaas
  • 1/2 citroen

To do’s:

1. Snijd de kipfilet in stukjes (je hebt ongeveer 12 stukjes nodig), besprenkel met wat olijfolie en marineer het vlees met cayennepeper, geraspte verse gember, fijngeknepen teentje knoflook, peper en zout. Snijd ook de ananas in ongeveer even grote stukken. Rijg ze vervolgens om en om aan de satéprikkers. Ga voor totaal vier Hawai spiezen, twee per persoon.

2. Bak de Hawai spiezen met wat olie in de pan, ongeveer 15 minuten en met regelmatig keren. Bereid in de tussentijd de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking (vergeet de quinoa niet eerst te wassen) en voeg eventueel een half kip-bouillonblokje aan het kokende water toe voor extra smaak.

3. Snijd de paprika, komkommer, tomaat, koriander en munt fijn en zet dit samen samen de verbrokkelde feta-kaas en amandelen even apart. Zodra de quinoa gereed is, mix je alle ingrediënten in een kom. Breng de quinoa salade op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie. Serveer de quinoa en Hawaï spiezen apart, of op het bord bovenop een bergje quinoa. Eet smakelijk!

Hawai spiesjes met quinoa

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen