HOTEL DE GOUDFAZANT: KLASSIEK PARELTJE IN AMSTERDAM

Naast nieuwe hotspots die dagelijks worden geopend, mogen we de gevestigde pareltjes natuurlijk niet vergeten. Hotel de Goudfazant is zo’n gastronomische topper die dit jaar haar 10e verjaardag viert. Een plek die zich jarenlang heeft bewezen en niet hoeft te concurreren met nieuwe aanwinsten in de stad. De wat oudere Amsterdammers kennen deze plek immers al jaren en komen er graag terug. En daarom hangt er ook zo’n heerlijk relaxte sfeertje. Geen ‘zien en gezien worden’ maar de focus op een fijne avond en perfect eten. Je vindt hier dan ook een leuke mix van mensen, denk aan creatievelingen, hipsters, zakenmensen en chique fijnproevers. Wanneer je dit restaurant in een hokje zou moeten stoppen, zou hij thuis horen in de hoek van “underground gastronomie”.

gf5big

Hotel de Goudfazant is gevestigd aan het IJ in Amsterdam-Noord, op een industrieel terrein ín een oude autogarage. Het is overigens geen hotel, ik vond dit eerst ook wat verwarrend. Hoewel het restaurant in een ietwat rauwe setting te vinden is (je moet ook even het pontje oversteken), is het binnen alles behalve kil. Er heerst een warme, gezellige en ontspannen sfeer. Hier en daar zie je nog wat oude auto’s staan die kenmerkend zijn voor de tijd voordat het culinaire team haar intrede deed. In het midden van het restaurant pakt de enorme lamp, die bestaat uit maarliefst 900 kilo aan verschillende lampjes, meteen de aandacht. Naast dit kunstwerk zijn de tafels netjes gedekt en heeft het industruele restaurant verder niet veel aankleding nodig.

Hotel de Goudfazant is ook zeker een vermelding waard omdat het eten erg goed is. Laatst heb ik hier gegeten met 8 personen en er was niets wat tegenviel. En dat is nog wel eens anders. Als voorgerecht koos ik voor de king krab. Een beetje gestoei is dit wel, maar daarna eet je heel vers krabvlees. Door het hoofdgerecht – een Franse ‘choucroute de chou rouge’ was ik echt verrast. Vooral door de pittige rode kool in combinatie met het heerlijk malse vlees (venkelworstje, buikspek en zwezerik) en de perfect gekookte aardappeltjes. Oh, en het toetje, die was hémels. Daarom heeft hij ook de naam ‘hemelse modder’ gekregen. Chocolade mouse 2.0. Extreem lekker!

Hotel de Goudfazant Amsterdam

Voor 31 euro geniet je bij Hotel de Goudfazant al van een 3-gangendiner. Van de prijs tot aan de sfeer en de gerechten: een aanrader! Enige nadeel is dat je er wel een stukje voor met de pont moet om het restaurant te bereiken. Maar dat heeft ook zo z’n voordelen en houdt verdwaalde toeristen een beetje uit de buurt (zei ik dat hardop?).

Hotel de Goudfazant
Aambeeldstraat 10 H, Amsterdam
020 – 63 65 170
hoteldegoudfazant.nl

Hotel de Goudfazant Amsterdam2 Hotel de Goudfazant Amsterdam1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen