JULIUS BAR & GRILL AMSTERDAM

BBQ-en doe je al lang niet meer alleen op zomerse dagen in de achtertuin. Nee, grillen is hot, en al helemaal bij Julius bar & grill in Amsterdam. Julius Jaspers, bekend van het TV programma Topchef, en Bert van der Leden die o.a. Mazzo, Supperclub, Envy en Mercat op zijn naam heeft staan, hebben restaurant Julius geopend. Julius bar & grill is een zaak waar niets op aan te merken is. Eigenlijk klopt alles wel. Het interieur is doordacht, modern en sfeervol, de menukaart gevarieerd en ‘niet te moeilijk’, de bediening vriendelijk en de zaak is zelfs op een dinsdagavond vol en gezellig. In de open keuken waar de koks hard aan het werk zijn, springt de prominente (egg) grill direct in het oog. Op deze “open fire grill” worden alle groenten-, vlees- en visgerechten bereid. Klinkt goed toch?

Ook nadat ik van een aantal voorgerechten had geproefd – waaronder de gerookte zalm, salade met gegrilde seizoensgroenten, vitello tonato en Vietnamees spek – werd mijn eerste indruk bevestigd. Bij Julius hebben ze verstand van lekker eten. Niet te ingewikkeld, gewoon no nonsens genieten van een avondje uit eten. Heb je zin in een licht voorafje, kies dan voor de rode biet salade, gerookte zalm met venkel, of een van de bites. De bites op de kaart zijn kleine, betaalbare hapjes zoals een rillette van kabeljauw of plakjes grillworst. Wanneer je van een lekker stukje vlees houdt, verwen jezelf dan zeker met het Vietnamees spek. Van het woord ‘buikspek’ gaan je buikharen misschien overeind staan en wordt het ik-moet-binnenkort-in-bikini-lijf niet meteen dolblij. Maar ach, af en toe mag je hier best ongegeneerd van genieten.

Als hoofdgerecht kan ik de black tiger garnalen, lamsrack en spare ribs met liefde aanraden. Waarom spare ribs? Nou, een paar keer in mijn leven heb ik écht lekkere spare ribs op. Je weet wel, van die ribbetjes waar het vlees er haast vanaf glijdt, zo vers en mals. Om letterlijk je vingers bij af te likken dus. Bij Julius bar & grill mocht ik zo’n spare rib-moment opnieuw beleven, ditmaal in een Oosters jasje en op smaak gebracht met honing en hoisinsaus. Yummie!

Heb je zin in een gezellige avond met goed eten van de grill? Dan is een bezoek aan Julius bar & grill in Amsterdam zeker aan te raden. Wil je na sluitingstijd nog niet naar huis? Om de hoek zitten genoeg kroegen voor
een afzakkertje!

Julius bar & grill
Ceintuurbaan 256-260, Amsterdam
+31 20 344 64 06
www.juliusbargrill.nl

 

julius-restaurant02 julius-restaurant julius-restaurant01

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Mmmm het eten ziet er heerlijk uit!

    xx Laura

Reactie plaatsen