KABELJAUW MET TONIJN-TOMAAT LAAGJE

Soms maak je een combinatie in de keuken waarvan je denkt, waarom heb ik dit niet eerder ontdekt? Zo’n goddelijke match is kabeljauw met tonijn en zongedroogde tomaatjes. Yum, wat zijn deze smaken lekker bij elkaar! Ik ben gek op witvis alleen moet deze wel goed bereid zijn anders is het snel wat flauw en smakeloos. Daarom geef ik witvis vaak een krokant, kruidig of zout laagje, zoals in dit gerecht met tonijn, tomaten en olijven. Een super makkelijk en gezond gerecht, ook ideaal wanneer je eters krijgt – slechts een klein beetje voorbereiding vereist en de oven doet verder het werk. En je zet hiermee echt weer wat verrassends op tafel.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 stukken kabeljauw, totaal c.a. 250-300 gram
  • Groenten: zoals aubergine, gele paprika en cherrytomaatjes
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Tonijn-tomaten tapenade (zie recept hieronder)

Tonijn-tomaten tapenade:

  • 1 blikje tonijn (uitgelekt c.a. 130 gram)
  • 6 grote zongedroogde tomaten
  • 10 groene olijven
  • Klein handje pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • Klein handje Parmezaanse kaas
  • Scheut olijfolie
  • Verse peper

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de tonijn-tomaten tapenade door de bovengenoemde ingrediënten in een keukenmachine of met een blender fijn te maken en te mengen.

2. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de stukken visfilet in het midden van de schaal en breng op de bovenkant een dikke laag tonijn-tomaten tapenade aan. Druk dit stevig aan en bestrooi met wat extra Parmezaankaas.

3. Snijd de groenten in grove stukken en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de groenten rondom de visflilet in de ovenschaal. Leg de gehalveerde tomaten met de opgesneden kant naar boven. Breng de groenten op smaak met peper, zout en wat Italiaanse kruiden. Besprenkel de groenten ook met olijfolie.

4. Zet de vischotel 15-20 minuten in de oven. Et voilà, eet smakelijk!

Kabeljauw met tonijn-tomaat tapenade Kabeljauw met tonijn-tomaat tapenade2 Kabeljauw met tonijn-tomaat tapenade1 Kabeljauw met tonijn-tomaat tapenade3 Kabeljauw met tonijn-tomaat tapenade5 Kabeljauw met tonijn-tomaat tapenade4

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen