KANEELYOGHURT MET GEBAKKEN APPEL EN BANAAN

Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of verantwoord toetje: kaneelyoghurt met gebakken appeltjes, banaan en walnoten. En gemaakt met één van Cotton & Cream’s favo gezonde superfoods: kaneel!

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • Handje walnoten
  • Paar snufjes kaneelpoeder
  • Honing
  • Eventueel: paar rozijnen
  • Olijfolie
  • Bakpan

To do’s:
Snijd de appel in stukjes, strooi hier wat kaneel en honing overheen en bak de appeltjes in c.a. 5 minuten in een pan lichtbruin. Voeg in de laatste minuut ook wat walnoten (eventueel gebroken) toe en laat het geheel daarna een paar minuutjes afkoelen. Doe de kwark in een kom en voeg hier een paar snufjes kaneel, en eventueel wat rozijntjes, aan toe. Snijd de banaan in plakjes. Doe 3/4 deel van de bananenplakjes en 3/4 deel van de afgekoelde appel met walnoten bij de yoghurt en meng het geheel door elkaar. Gebruik de overgebleven stukjes banaan, appel en walnoten als topping. Besprenkel naar smaak nog wat extra honing over de yoghurt en je bent klaar om te smullen. Yummie!

Appel banaan toetje

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Hi,

    Hoeveel yoghurt doe je erbij? En meng je die met de kwark? Dat deel mist in de lijst ingrediënten en de uitleg…

Reactie plaatsen