Bij Mexicaans eten denk je al gauw aan wraps en nachos met vooral véél kaas. Heel lekker natuurlijk, maar alles behalve gezond. Dit gerecht met quinoa en garnalen heeft een Mexicaans tintje door de toevoeging van mais en bonen, maar is heerlijk licht en voedzaam! En dat quinoa goed voor je is, hoef ik je niet meer uit te leggen. Geniet van deze power maaltijd!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • C.a. 12 gamba’s of grote garnalen (bij voorkeur uit de diepvries)
  • 150 gram quinoa
  • 1/2 bouillonblokje (vis- of groentebouillon)
  • 1 knoflookteentje
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 100-150 gram mais
  • 100-150 gram kidney of bruine bonen
  • Snufje chilipoeder
  • Peper en zout
  • Een paar blokjes Fetakaas
  • Eventueel: verse koriander
  • Olijfolie om mee te bakken

To do’s:
Bereid de quinoa volgens de omschrijving op de verpakking, maar voeg aan het kokende water een half bouillonblokje toe. Vergeet de quinoa voor bereiding niet te wassen, er kan een bitter smaakje aan zitten die je er dan afspoelt. Snijd in de tussentijd de rode ui en paprika klein. Zet een bakpan op het vuur en bak hierin de rode ui met wat olijfolie glazig. Bak daarna de garnalen, samen met een fijngeperst teentje knoflook, en voeg naar smaak verse peper, zout en chilipoeder toe. Bak de garnalen in c.a. 5 minuten gaar en voeg daarna de paprika, bonen en mais toe. Bak de groenten kort mee. Doe de quinoa vervolgens bij het garnalen-groentenmengsel en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de blokjes Feta als laatste toe aan de quinoa en eventueel wat verse koriander. Eet smakelijk!

TIP:

  • Houd je niet van quinoa? Vervang de quinoa dan voor couscous of rijst!
  • Quinoa is gaar wanneer de kiempjes van de korrels loslaten. Deze kiempjes lijken op een kleine witte C!

Quinoa met garnalen

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen