OMELETROLLETJES MET SPINAZIE EN GAMBA’S

Een gerecht dat moeilijk kan mislukken – op aanbranden na – is toch wel een omelet. Eieren in een roerkom, loskloppen, wat peper en zout erbij en hup, de pan in! Ook leuk: uit eiwitten haal je veel energie dus is een omelet ideaal voor de lunch of als work-out- maaltijd. Deze omelet met spinazie en gamba’s is nét even wat anders dan je gewend bent. Je kunt de omelet omklappen en vullen met de gamba’s, of hier leuke rolletjes van maken. Eet er een frisse salade bij, of een paar sneetjes speltbrood.

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 2 eieren
  • Een handje verse spinazie
  • 6-8 gamba’s of grote garnalen
  • Verse peper en zout
  • Snufje kerriepoeder
  • Eventueel: verse basilicum
  • Olijfolie om te bakken

To do’s:
Klop de eieren los in een mengkom. Snijd de spinazie klein en voeg dit toe aan de geklopte eieren. Meng het geheel door elkaar en voeg naar smaak wat verse peper, zout en kerriepoeder toe. Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en giet het eiermengsel daarna voorzichtig en gelijkmatig in de pan. Bak in de tussentijd de gamba’s in een paar minuutjes in een aparte pan gaar. Wanneer de omelet aan één kant goudbruin is, draai je hem voorzichtig om en bak je de andere kant goudbruin. Wanneer de omelet gaar is, leg je hem op een bord en laat je de omelet een paar minuten afkoelen. Snijd de omelet in reepjes en leg op ieder reepje (aan het begin) een gebakken gamba. Rol de omelet op, met de gamba in het midden, en zet het rolletje vast met een sateprikker. Rijg, wanneer je verse basilicum in huis hebt, een blaadje aan de satéprikker: dit geeft nét wat meer pit en smaak aan dit gerechtje. Super simpel en lekker: eet smakelijk!

TIP 1: besmeer de omelet ook eens met wat crème fraîche en beleg hem vervolgens met gerookte zalm! Super lekker en deze rolletjes zien er ook nog eens leuk uit!
TIP 2: zin in een zwaardere maaltijd? Besmeer de omelet dan met geitenkaas en strooi daar pijnboompitjes overheen!

Omeletrolletjes met spinazie

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen