Oosterse gerechten ingewikkeld om te maken? Helemaal niet! Deze Oosterse curry met kabeljauw is super snel bereid en heel erg lekker! De romige kokosmelk, verse gember en kruiden in combinatie met de boontjes en prei, maken dit een heerlijk smaakvol Oosters gerecht. Eet de curry met rijst en verse koriander. Yum!

Benodigdheden (voor 2 personen):
  • 1 prei
  • 1 sjalotje
  • 2 cm gember
  • 150 gram boontjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kabeljauw
  • 150-200 gram rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • Citroengras
  • Eventueel, wanneer je van pittig houdt: 1/2 rode peper of snufje cayennepeper
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • Peper en zout
  • Verse koriander
  • (kokos)olie om mee te bakken

To do’s:
1. Snijd de prei in ringetjes en was de groenten. Snijd ook de ui fijn. Schil de gember en snijd de gember in zo klein mogelijke stukjes. Zet dit alles even apart.

2. Zet in de tussentijd de rijst in een pan water op het vuur, en kook dit zoals staat omschreven op de verpakking.

3. Roerbak in de tussentijd de boontjes samen met het fijngesneden sjalotje, een fijngeknepen teentje knoflook en wat kokosolie, een paar minuten in een (wok)pan. Voeg daarna de prei toe en bak dit een minuutje mee.

4. Giet de kokosmelk bij de groenten in de pan, en voeg hier de gember en citroengras (op meerdere plekken breken, voor de optimale smaak) en eventueel een fijngesneden rode pepertje aan toe. Breng dit op smaak met kerrie, kurkuma, verse peper en een klein snufje zout. Kook de saus c.a. 5 minuten in. Proef de saus daarna even en voeg naar smaak extra kruiden toe.

5. Snijd de kabeljauw in twee of meer grote stukken (minimaal 3 cm) en leg de vis voorzichtig in de saus. Laat dit 8 minuten op zacht vuur meekoken totdat hij gaar is, en draai de vis halverwege om.

6. Serveer de curry in kommetjes. Garneer met verse koriander en serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Oosterse vis curry3 Oosterse vis curry2 Oosterse vis curry Oosterse vis curry1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Vorige week gemaakt en echt super super super lekker en nog makkelijk ook!

    • Wat super leuk om te horen, thanks voor je lieve berichtje Liefka! :-) xxx

Reactie plaatsen