PASTINAAK STAMPPOT MET ZALM

Pastinaak zou een ‘vergeten’ groenten moeten zijn. Nou, volgens mij zijn we dit heerlijke stuk groente helemaal niet vergeten en wordt het gelukkig voldoende gebruikt in de Nederlandse (restaurant)keukens. Deze licht zoetige groente is heerlijk gegrild in de oven, maar je kunt het ook verwerken in soep of er een gezonde puree van maken. Voor dit recept heb ik gekozen voor een pastinaak stamppot met rucola, paddestoelen en een gegrild stukje zalm. Goddelijk!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 stukjes zalmfilet
  • 400 gram pastinaak (c.a. 3 stuks)
  • 2 handjes rucola
  • Bospaddestoelen
  • Verse peterselie
  • Scheutje (soja)melk
  • Snufje nootmuskaat
  • Verse peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

To do’s:
Snijd de pastinaak in stukken en doe ze in een pan met water. Breng het water aan de kook. Kook de pastinaak vervolgens in c.a. 10 minuten totdat de groente gaar en zacht is. Kruid in de tussentijd de zalmfilet met wat verse peper en zout en bak de vis in 6-8 minuutjes met olijfolie in een grillpan gaar. Roerbak de bospaddestoelen in een andere pan met wat olijfolie, verse peterselie en peper. Wanneer de pastinaak gaar is, giet je het water af en maak je de groente fijn met een stamper of staafmixer. Voeg daar steeds een klein beetje melk aan toe totdat het een smeuïge puree wordt. Voeg naar smaak een snufje nootmuskaat, verse peper en zout toe. Schep hier tenslotte de rucola doorheen. Schep de pastinaak stamppot op de borden en leg hier het stukje zalmfilet bovenop. Garneer het bord met de gebakken bospaddestoelen en wat peterselie. Yummie, eet smakelijk!

pastinaak stamppot met zalm

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wat voor saus past hierbij. Het is zo een droog gerecht.

Reactie plaatsen