Heb je al eens quinoa sushi gegeten? Wanneer je dit geproefd hebt dan weet je dat sushi ook erg lekker is met quinoa in plaats van rijst. Vandaag deel ik het recept voor een quinoa sushi salade. Wat dat precies inhoudt? Heel simpel, een salade met daarin (bijna) alle ingrediënten uit quinoa sushi verwerkt. Een stuk gemakkelijker dan urenlang sushi rollen in de keuken! Aan de salade heb ik paprika toegevoegd voor wat extra vitaminen, een zeewier salade voor extra smaak en een Japans sausje gemaakt van o.a. soyasaus, sesamolie en gember. Bekijk hieronder snel het recept en ga vanavond voor een Aziatische smaaksensatie!

Benodigdheden (voor 2 personen):

Quinoa salade:

  • 150 gram quinoa
  • Gerookte verse vis (100 gram zalmplakken en/of 75 gram grote garnalen)
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 gele paprika
  • Zeewier salade

Japanse saus:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1/2 eetlepel witte wijn azijn
  • Geraspte verse gember en/of klein mespuntje wasabipasta

To do’s:
1. Kook de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking (eerst wassen en verhouding 2 kopjes water en 1 kopje quinoa).

2. Snijd in de tussentijd de avocado, komkommer en avocado in blokjes of reepjes en zet dit even apart.

3. Maak het Japanse sausje door de sojasaus te mengen met de sesamolie en witte wijn azijn. Voeg naar smaak vers geraspte gember toe en/of een wasabipasta.

4. Wanneer de quinoa klaar is, laat je het even afkoelen. Voeg daarna de groenten toe samen met de garnalen, en mix dit voorzichtig door elkaar.

5. Vul de saladekommetjes of borden met de quinoa salade. Leg hier de gerookte zalm (klein gesneden/versnipperd) bovenop en besprenkel de quinoa en zalm met wat Japanse saus. Maak de salade af met zeewiersalade. Eet smakelijk!

Quinoa sushi salade1 Quinoa sushi salade

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen