LUNCH SALADE MET ANANAS EN KIP

Blijkbaar hebben we – ik, mijn vriendinnen en collega’s – altijd moeite met het bedenken van een originele lunch want we grijpen vaak naar die basic salade of snelle boterham. Avondeten is dan altijd net wat makkelijker. Op zich is dat wel te verklaren. Tijdens de lunch heb je meestal geen tijd om iets ingewikkelds klaar te maken. Of geen zin in een gerecht wat zwaar op de maag is. En pittige kruiden wanneer je daarna een belangrijke afspraak hebt, is natuurlijk ook een no go. Daarom deel ik vandaag een salade die heel geschikt is als lunch. Een frisse, lichte en tropische salade boordevol vitaminen en eiwitten vanwege de verse ananas, paprika, bleekselderij en kip – die je energie geeft om de hele dag door te gaan.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 kleine gerookte kipfilets (alternatief: gepocheerd of gebakken)
  • 1/2 verse ananas
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 oranje of gele paprika
  • Tauge
  • Rozijntjes
  • Walnoten
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 scheutje gembersiroop
  • Krop sla (4-6 grote bladeren)

To do’s:
1.
Snijd de kipfilet, ananas, bleekselderij en paprika klein en doe dit in een slakom. Voeg daar een flinke hand tauge, een handje rozijntjes en wat gehalveerde walnootjes aan toe.

2. Maak de dressing door de yoghurt met de kerrie, gembersiroop en wat peper en zout te mengen. Verdeel de dressing over de salade en breng het geheel eventueel extra op smaak met een van de genoemde ingredienten voor de dressing.

3. Verdeel 2-3 grote blaadjes sla op het bord en schep hier mooi de salade in. Maak de lunch af met wat extra walnoten en/of rozijntjes. Eet smakelijk!

 

Lunch salade met ananas en kip1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen