OOSTERSE SALADE MET ZALMFILET

Gerookte zalm, zalm sashimi en gebakken zalm, ik krijg geen genoeg van dit roze, prachtige visje! Daarom deel ik vandaag weer een lekker recept met deze gezonde vis, dit keer mag hij shinen in een Oosterse salade. De salade bestaat o.a. uit rauwe en verse spinazie (een van de lekkerste basis voor een salade), avocado, radijsjes en cashewnoten. Simpel, smaakvol, licht en gezond. Precies zoals ik een salade het liefst proef!

Samen met Model Workout, het inspiratie platform voor vrouwen met een gezonde en sportieve lifestyle, heb ik mijn kookprestaties in de keuken trouwens op video opgenomen. Het recept is heus niet zo ingewikkeld, dus je kunt ook een klein kletspraatje in deze video verwachten. Wanneer je benieuwd bent hoe mijn huis en keuken eruit ziet, moet je de video ook zeker bekijken!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 stukjes zalmfilet
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • Handje radijsjes
  • Een paar handjes verse spinazie
  • Cashewnootjes (ongezouten)
  • 1/2 citroen
  • Sojasaus
  • Olijfolie
  • Verse peper en zout

To do’s:
1.
Was de spinazie en laat deze uitlekken in een vergiet. Was de overige groenten, en snijd de radijsjes in plakjes, de komkommer en avocado in blokjes. Zet dit even apart.

2. Breng de zalmfilet op smaak met wat verse peper en zout. Bak de vis daarna c.a. 5 minuten in de pan, waarbij eerst op hoog vuur de zijkanten mogen dichtschroeien om de vis vervolgens in een paar minuten zachtjes gaar te laten worden (de binnenkant mag roze blijven).

3. Maak in de tussentijd de dressing door een paar druppels citroensap, een scheutje sojasaus, wat verse peper en een scheut olijfolie met elkaar te mengen.

4. Maak de borden op met de spinazie en verdeel daar bovenop wat radijsjes, komkommer en avocado. Leg de gebakken zalmfilet bovenop de salade en besprenkel zowel de vis als de salade met de dressing. Maak de salade af met wat cashewnootjes. Eet smakelijk!

https://www.youtube.com/watch?v=um6NCOUeeuw

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Inderdaad een lekker simpel gerecht. Lijkt me heerlijk!

  • Wauw wat een prachtige keuken! Oh en leuk recept ook :)

Reactie plaatsen