RESTAURANT ANNA | VERBORGEN PARELTJE IN AMSTERDAM

Ook in de smalle, drukke en misschien ietwat toeristische straatjes in het centrum van Amsterdam zijn er culinaire pareltjes te vinden. Neem Restaurant Anna, waar ik vorige week heb gegeten en dágen van heb nagenoten. Ook andere gastronomische fijnproevers uit Amsterdam hebben deze plek ontdekt, want het restaurants zat vól lokale levensgenieters. Mooie zaak, relaxte sfeer, perfecte bediening en extréém lekkere creaties uit de keuken. Restaurant Anna is een zaak naar mijn hart, waar ik heel snel weer terugkom. 

Wanneer je bij Restaurant Anna aan tafel zit, vergeet je even dat je in het drukke centrum van Amsterdam zit. Het stijlvolle interieur, de rust en het zelfvertrouwen dat het personeel uitstraalt en het geluid van klinkende glazen, zorgen ervoor dat je je direct thuisvoelt. Een culinair en informeel pareltje, verborgen op de wallen van onze hoofdstad. Het restaurant is lang en smal waardoor een knusse, gezellige en informele setting wordt gecreëerd. Mijn vriend en ik zaten aan het raam achterin het restaurant en hadden perfect uitzicht op de voorbijgangers op het Oude Kerkplein. Lekker mensen kijken, terwijl je voldoende privacy hebt om bij te kletsen. Het interieur bestaat verder uit natuurlijk materialen zoals kurk en hout in combinatie met koper en donkergrijze tinten. Een knappe mix van modern, warm en huiselijk. Niet voor niets komen veel bekenden gezichten, zoals bijvoorbeeld Viktor & Rolf, hier regelmatig een vorkje prikken.

Restaurant Anna review 1

We luidden de avond in met een bubbeltje die opvallend lekker was. Ik ben nooit vies van een glaasje bruis, maar deze viel qua smaak écht op. Het was een ‘Brouette Prestige Brut – Blanc de Blancs’, dus een aanrader om het etentje bij Restaurant Anna mee te starten. Ook de gebrande boter (beurre noisette) bij het verse brood was lekker vanwege het zoetige hazelnoot-smaakje. Daarna werden we verrast met een tasting-menu. Een combinatie van de klassiekers en gerechten uit het zomermenu. Toen ik een eerste hap nam, van een amuse met asperges, makreel rillettes en een romige crème proefde, smolt ik. Zó lekker. De chef moet wel veel uit de kast halen om het niveau de hele avond zo hoog te houden, dacht ik. Maar het is het team van sterrenkok Andrès Delpeut, het gezicht van Restaurant Anna, meer dan gelukt. Het was van begin tot eind genieten.

Restaurant anna amsterdam

Van de klassiekers, de specialiteiten van de chef die vast op de kaart staan, vond ik de tonijntartaar in een cilinder van sesam god-de-lijk. Een perfecte smaakcombi van zoet en zout, en ook nog eens leuk gepresenteerd. Ook de risotto met truffel staat met recht als specialiteit op de kaart. Je zou denken dat er iemand met Italiaanse roots in de keuken staat, want dit was een van de beste risotto die ik ooi gegeten heb. Het gerecht met in brood gebakken rode mul, pasta in pesto en schuim van bouillabaisse (vissoep) was om je vingers bij af te likken. En de zwezerik met eendenlever en pata negra was ook in één woord ‘yum’. Dan heb ik nog niet eens gesproken over de wijnen die we bij deze gerechten dronken en de smaaksensatie compleet maakten. De Riesling was bijvoorbeeld perfect bij de eerste Aziatische gerechten en de romige Chardonnay uit de Bourgogne was een goede match bij de wat vollere gerechtjes. De fruitige Marokkaanse Syrah uit 2012, waarbij mijn vriend zei “hij ruikt naar de bramenjam van mijn moeder”, was geniaal bij de zoetere gerechten.

Ik zou nog eindeloos door kunnen gaan over mijn ervaring bij Restaurant Anna, maar volgens mij weet je genoeg. Ga hier gewoon zelf een keer eten. Wees wel gewaarschuwd, want ik denk dat ook jij hier terug wilt komen. Gelukkig is de prijs-kwaliteitverhouding hier dikke prima. Voor 5 gangen (gerechten van top niveau) betaal je 55 euro en ben je de hele avond zoet. Heb je niet zo veel tijd of honger, kun je natuurlijk ook van de kaart eten. Of voor de Anna burger gaan. Een brioche met o.a. cheddarcheese, eendenlever en uiringen. Inderdaad, lekker dus.

Restaurant Anna
Warmoesstraat 111, Amsterdam
Tel: 020-4281111
Website: restaurantanna.nl

Brouette prestige
Restaurant anna amsterdam2 Restaurant anna amsterdam3 Restaurant anna amsterdam4 Restaurant anna amsterdam5

 

 

Restautant anna review

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen