RESTAURANT VERMEER AMSTERDAM: GROENTEN MET EEN STER

Restaurant Vermeer bestaat al tientallen jaren, maar heeft haar deuren begin dit jaar een aantal maanden gesloten omdat er een flinke restyling plaatsvond. Maar het was het wachten waard, want het interieur is prach-tig. Mega verliefd ben ik op het sfeervolle bloemenbehang en de kleurcombinatie. En naast de knappe inrichting, is het menu ook het vernoemen waard. In het sterrenrestaurant wordt namelijk creatief met ingrediënten geflirt en spelen groenten en kruiden de hoofdrol. 

Creatieve groentjes

Misschien is dit geen restaurant waar je wekelijks gaat eten, maar wél een plek waar je heen gaat wanneer je iets te vieren hebt. Met je liefje, want het is een reuze romantische plek. Het nieuwe interieur in Restaurant Vermeer is om door een ringetje te halen. En in combinatie met de tongstrelende gerechten op sterrenniveau, is het restaurant zeker een bezoekje waard.

Sterrenchef Chris Naylor serveert een variërend menu, met ingrediënten die zo lokaal mogelijk ingekocht worden en met de focus op groenten en kruiden. In het tijdelijke pop-up restaurant Roomservice at Olof’s, dat in periode tijdens de verbouwing werd geopend, heeft Chris hier al flink mee geëxperimenteerd. Chris gelooft namelijk dat Nederland écht klaar is voor minder vis en vlees. Een chefkok waar de vega’s onder ons van gaan houden dus.

Restaurant vermeer review3

Komkommerijs

Het is verrassend hoe lekker en bijzonder er in Restaurant Vermeer gekookt wordt met groenten. De radijs met lavas (Maggi-kruid) vond ik erg lekker en ook het komkommerijs trok de aandacht. Maar wees gerust: het menu is heus niet alleen maar vegetarisch, voor de perfecte balans wordt hier en daar een lekker visje of stukje vlees geserveerd.

Bij een 4-gangen diner krijg je trouwens flink wat (ik telde er 6) amuses, waarbij je de hele avond zoet bent. De prijs van 65 euro voor een etentje in een sterrenrestaurant, is dus helemaal zo slecht nog niet. Ook leuk en handig: Restaurant Vermeer zit middenin het centrum, tegenover het CS.

Restaurant Vermeer 
Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam
Tel:  020 55 64 885
Website: restaurantvermeer.nl

Restaurant vermeer review1 Restaurant vermeer review2 Restaurant vermeer review4

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Dit ziet er echt helemaal geweldig uit! ik ga hier 100% zeker een keer naartoe!

    • Leuk om te horen, echt erg lekker! Goed weekend!

Reactie plaatsen