Kanarie Club Amsterdam: culinair smikkelen en cocktails in de poolbar

De Hallen, je kent het vast wel. Dé plek in Amsterdam waar je altijd terecht kunt als je geen idee hebt wat je wilt eten. Ze hebben namelijk echt alles. Van pulled pork tot sushi en de lékkerste gebakjes. Wees er wel altijd op tijd bij, want de foodhallen zijn meestal een tikkie druk. Gezellig natuurlijk, maar soms wil je ook gewoon rustig in een ongedwongen sfeer een hapje eten. Daar is dan de Kanarie Club. Halte 3 heeft plaats gemaakt voor deze nieuwe hotspot en gastblogger Bridget nam een kijkje.

Retro design en gezellig geroezemoes

De warme lampen, het retro design en het gezellige geroezemoes verwelkomen ons. De ideale plek voor iedereen. Tafels met stelletjes wisselen af met vriendengroepen. Mensen komen voor een borrel, een frisse Gin Tonic of voor een heerlijk diner. Te kiezen uit een 3-, 4- of 5-gangenmenu. Wij gaan, natuurlijk om jullie een goed beeld te geven en helemaal niet omdat we er zelf zoveel zin in hebben (duh!), voor het 5-gangenmenu en laten ons verrassen met de wijnen.

Culinair orgasme

De Kanarie Club is op dit moment absoluut dé hotspot in de Hallen. Wij houden van het losse wat de foodhallen biedt, maar stiekem nog meer van de zorgzame service en liefde die de Kanarie Club ons geeft. Een culinair orgasme, mogen we dat zeggen? Dat mogen we zeker zeggen. Met een begin van ceviche makreel, dat betekent makreel gegaard in citroenzuur en dus zonder andere bereidingen, heerlijk. De vis werd afgewisseld met ei met aardappelcrunch, knolselderij en krokante truffel. Geserveerd in een bakje, met misschien een ietwat gekke geur, maar qua smaak zeker mijn favoriet! Ik vond het zo lekker dat ik stiekem niet wilde dat het eindigde… Dat heb je soms.

Ceviche Makreel rode biet avocado mosterd ijs & Gepocheerd ei met aardappelcrunch truffel

Ceviche Makreel rode biet avocado mosterd ijs & gepocheerd ei met aardappelcrunch truffel

Perfecte smaakcombinaties

Als hoofdgerecht heb ik weer voor witvis gekozen. Een witvis met aardappelmouseline, appel en paling. Een combinatie die verraste. Om alle smaken weer te neutraliseren, kreeg ik een kaasplankje. De ober vertelt perfect hoe, wat en waar de kazen vandaan kwamen en gaf de volgorde aan om de kazen te eten. En dan… Als afsluiter, een klein stukje heaven van chocolade met mango en een pindakoekje. Dit alles mét bijpassende wijnen. Bovendien is er voor ieder wat wils; vega, vis of vlees. En de desserts… Och de desserts. De menu’s verschillen van 32 tot 45 euro en wat was het dit waard!

TIP! Mocht je alleen een drankje willen doen bij de Kanarie Club, of je diner afsluiten met een heerlijke bak koffie, neem dan ook zeker even een kijkje bovenin bij de Pool Bar; Yes drinking, No Diving. Fantastisch!

Kanarie Club Amsterdam
Bellamyplein 51
Tel: 020 218 1774
Meer informatie: www.kanarieclub.nl

kip mais iberico

Kip mais iberico

 

Witvis aardappelmousseline zuurkool

 

Chocolade mango en pindakoekje

Chocolade mango en pindakoekje

Tekst: Bridget Van Alphen

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Laatste reacties
  • Bedankt voor de goede tip!

  • Ohhh dit ziet er lekker uit zeg! En ik vind zo’n menu ook niet eens echt duur. Truffel vind ik echt áltijd heerlijk, dus ik ga hier eens een kijkje nemen! Malou x

Reactie plaatsen