Kokos, koriander en kip: een heerlijke combinatie! En met wat limoen en een bosuitje maak je dit gerecht helemaal af.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 200 ml kokosmelk
  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 limoen
  • 4 takjes koriander
  • Bosui, in ringetjes gesneden
  • 200 gram rijst (wit of zilvervlies)
  • Peper en zout

To do’s:
Marineer de kipfilet met het sap van de limoen, peper en zout. Laat de limoenmarinade wanneer je de tijd hebt even (10-15 minuten) intrekken. Zet een pan op het vuur en kook de rijst volgens de omschrijving op de verpakking. Bak de kipfilet gaar en schenk de kokosmelk erbij. Laat de kokosmelk 10 minuten inkoken/indikken en breng op smaak met wat extra zout en peper. Voeg daarna de bosui toe en net voor het opscheppen de koriander blaadjes. Maak de borden op met de rijst en kip en garneer het gerecht met een paar blaadjes koriander. Deze maaltijd is lekker met een frisse komkommersalade.

Romige limoenkip1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen