SALADE GEITENKAAS MET FRAMBOZEN EN KROKANTE BACON

Geitenkaas wordt meestal gegeten in combinatie met appel, spek en honing. Ik ben er dol op! Maar de combinatie met frisse frambozen, een pittig lenteuitje en knapperige walnoten is heerlijk in de lente en ietwat gezonder. Deze salade kun je als voorgerecht of bijgerecht serveren, maar is ook lekker als lunch! De knapperig gebakken bacon kun je als vegetagier natuurlijk weglaten. Maar ik vind de bacon wel smaakvol in combinatie met de geitenkaas (als vervanging voor de spek) en daarom zeker wat extra’s aan de salade toevoegen. Heb je geen frambozen in huis? Aardbeien of druiven zijn ook prima vervangers.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 100 gram geitenkaas
  • 2 handjes veldsla
  • 1/2 komkommer
  • Klein handje verse frambozen
  • 1 bosuitje
  • Klein handje walnoten
  • 1 1/2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Scheutje kraanwater
  • Verse peper
  • Eventueel: paar plakjes bacon

To do’s:
Snijd de bosui in smalle ringetjes en de komkommer in stukjes. Leg wat veldsla op de borden en verdeel de bosui, komkommer, verkruimelde geitenkaas en walnoten over de sla. Leg vervolgens een paar framboosjes op de salade. Maak de dressing door de honing, olijfolie, een scheutje kraanwater (om te verdunnen) en wat verse peper met elkaar te mengen. Besprenkel de salade met de honingdressing en voeg eventueel wat knapperige bacon toe. De bacon bak je vooraf kort in een gril- of pakpan knapperig. Zo simpel en lekker: eet smakelijk!

Salade met geitenkaas en framboos

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen