Een hartige spekkoek van zalm? Yes, je leest het goed. Gemaakt van wraps, dus je zou het ook een wraptaart kunnen noemen. Dit recept heb ik gemaakt voor het 3e verjaardagsfeestje van Cotton & Cream en was een groot succes. Hier deel ik het recept met je!

Een succes op elk feestje: spekkoek van zalm

Je hebt ongetwijfeld ooit een stukje spekkoek geproefd. Deze zoete creatie uit de Indische keuken bestaat uit groene en geelkleurige laagjes en is een feest voor het oog. Daarom kwam ik op het idee om hier een hartige variant van te maken, gemaakt van wraps. Je maakt een soort taart, waarbij de laagjes bestaan uit wraps, plakken gerookte zalm en roomkaas. Nog steeds een gouden smaakcombinatie waar je iedereen blij mee maakt. Daarna snijd je de taart in punten, waardoor de laagjes heel mooi zichtbaar zijn. Tijdens mijn feestje was de schaal met spekkoek van zalm binnen enkele minuten leeg. Leuk idee voor de feestdagen dus!

hapjes-oud-nieuw

Benodigdheden:

Voor 1 taart en ongeveer 14 hapjes

  • 1 pak wraps, 8 stuks (meergranen)
  • 3 pakken gerookte zalm (à 200 gram)
  • 2 kuipjes roomkaas (met kruiden)
  • 1 pakje verse bieslook

To do’s:

1. Smeer een laagje (ongeveer 1 eetlepel) roomkaas op de wrap en verdeel hier 1 of 2 plakjes gerookte zalm bovenop. Je kunt de plakken eerst zalm in stukjes snijden, waardoor je de vis gelijkmatig over de wrap kunt verdelen. De wrap hoeft niet volledig bedekt te zijn met zalm, wanneer de wrap voor ongeveer 50% gelijkmatig bedekt is met zalm is dat voldoende.

2. Snijd een paar stengeltjes bieslook fijn en verdeel dit over de zalm. Maak vervolgens de volgende wraps door de stappen 1 t/m 2 te herhalen en houd 1 wrap over.

TIP: je kunt 1 grote wraptaart maken (zoals op de foto) van 8 wraps of een iets minder hoge taart van 4 wraps (dan maak je er twee). Die laatste ziet er minder spannend uit, maar is iets praktischer.

3. Leg daarna de belegde wraps recht op elkaar en leg bovenop de onbelegde wrap. Druk de wraps daarna een beetje aan, zodat een stevige taart ontstaat.

4. Snijd de wraptaart oftewel spekkoek van zalm daarna in puntjes en leg ze sierlijk op een schaal of plaat.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen