STRACCIATELLA RICOTTA-KWARK MET FRAMBOZEN

Deze homemade stracciatella ricotta-kwark is hemels lekker en in een paar minuten klaar te maken. De ricotta-kwark (niets meer en niets minder dan kwark gemixt met ricotta) wordt gezoet met stukjes pure chocolade en frambozen. De zachte kwark in combinatie met de harde stukjes chocolade en zoete frambozen is heerlijk! Oh, en dit is ook nog eens een redelijk “guilt free” toetje. Dus zeker op je lijstje zetten om eens te maken!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 stukjes pure chocolade
  • 3-4 eetlepels magere kwark
  • 2 volle eetlepels ricotta (c.a. 125 gram)
  • 1/2 citroen (voor citroenrasp)
  • 125 gram frambozen
  • Verse munt

To do’s:
1.
Maak de chocolade fijn door met een mes kleine stukjes en schaafsels van de chocolade af te snijden. Het is lekker om wat kleinere en grotere stukken chocolade af te wisselen. Zet dit even apart.

2. Meng de ricotta met de kwark in een mengkom en voeg hier naar smaak wat citroenrasp aan toe (c.a. 1/2 theelepel).

3. Vul de dessert bakjes met een laagje ricotta-kwark, gevolgd door een laagje frambozen met daaroverheen wat chocolade stukjes en schaafsels. Verdeel hier vervolgens een tweede laagje ricotta-kwark overheen. Maak het toetje af met een laagje frambozen en daar overheen wat stukjes chocolade. Garneer met verse muntblaadjes.

Stracciatella ricotta-kwark5 Stracciatella ricotta-kwark4 Stracciatella ricotta-kwark2 Stracciatella ricotta-kwark3

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen