TARTAAR VAN RIVIERKREEFTJES, APPEL EN AVOCADO

Ziet dit gerecht er niet vrolijk uit? Met een zalm- en tonijntartaar ben je vast en zeker bekend. Dit is een tartaar 2.0. Gemaakt van rivierkreeftjes, groenten en zelfs fruit! Denk aan een romige avocado, frisse appel, smaakvolle tomaat, kruidige bieslook en pittige rode ui. In een handomdraai creëer je dit kleurrijke en gezonde feestje op je bord!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1/2 appel (niet te zuur, bijvoorbeeld jonagold of elstar)
  • 1/2 rode ui
  • 12-16 stengeltjes bieslook
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 eetlepel magere kwark
  • Citroensap
  • Verse peper
  • Paprikapoeder

To do’s:
Snijd de avocado, tomaten (pitjes verwijderen) en appel in kleine blokjes. Snijd ook de rode ui en bieslook fijn. Doe dit samen met de rivierkreeftjes in een mengkom. Roer hier een eetlepel magere kwark doorheen en meng alle ingrediënten door elkaar. Breng het geheel op smaak met citroensap, verse peper en een snufje paprikapoeder. Gebruik een kookring om de tartaar in een mooie vorm op het bord te plaatsen. Garneer met een stukje appel en wat bieslook.

 

IMG_1639

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen