ZALMMOUSSE MET GEMARINEERDE KOMKOMMER

Wanneer vrienden of familie bij jou thuis komen eten, wil je hen graag wat lekkers serveren. Maar je wilt ook niet al te lang in de keuken staan, dat is ook zo ongezellig. Wanneer dit voor jou herkenbaar is, is dit voorgerecht ideaal! Deze romige zalmmousse met gemarineerde, frisse komkommer is vliegensvlug te bereiden en ziet er qua presentatie leuk uit. Daarnaast is de smaak goddelijk, dus succes gegarandeerd!

Benodigdheden (voor 2-4 personen):

  • 200 gram gerookte zalmfilet
  • 3 eetlepels mascarpone
  • Scheutje melk
  • 1/4 komkommer
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 citroen
  • Verse peper en zout
  • Verse bieslook
  • Staafmixer, blender of keukenmachine

To do’s:
1. Verwijder het binnengedeelte van de komkommer en snijd de komkommer daarna in kleine blokjes. Marineer de komkommer vervolgens met een scheutje witte wijnazijn, een paar druppels citroensap en wat verse peper, en zet dit daarna even apart.

2. Maak de zalmmousse door de gerookte zalmfilet (houd een klein beetje zalm over voor de garnering), samen met de mascarpone, wat druppeltjes citroensap, een klein scheutje melk, wat verse peper en eventueel een klein snufje zout te pureren in een blender, keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Wanneer de mousse erg stevig is, kun je wat extra melk toevoegen. De melk zorgt ervoor dat de mousse lekker smeuïg wordt en wat luchtiger. Voeg naar smaak nog wat extra peper, zout of citroensap toe.

3. Verdeel de zalmmousse over de bodem van de (amuse) glaasjes en druk de mousse aan met de onderkant van een lepel. Verdeel vervolgens de gemarineerde komkommer over de zalmmousse. Garneer het gerecht daarna met een klein beetje gerookte zalm die je hebt bewaard hebt, en een stengeltje bieslook.

TIP 1: Wil je tijd winnen? Maak de zalmmousse dan al wat eerder en zet dit klaar in de koelkast. Dan hoef je de mousse alleen nog af te maken met de komkommer en garnering. Ook de zalm- en mascarpone smaken komen dan extra tot hun recht!

TIP 2:Je kunt een paar stengeltjes bieslook mee pureren met de zalmmousse, voor wat extra smaak.

Zalmmousse met komkommer 2 Zalmmousse met komkommer 3 Zalmmousse met komkommer 1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Hmm ziet er heerlijk uit!!!

  • Kan gewoon niet slecht zijn :-) !

  • Dit ziet er heerlijk uit, lekker makkelijk ook :)

  • Heerlijk recept en makkelijk te bereiden. Gisteren gemaakt toen vriendinnetje kwam eten. Was zeer geslaagd!

    • Wat leuk dat je dat even laat weten, heel blij om dat te horen. Het is ook zeker een van mijn favo’s ;-) liefs!

  • Gisteren gemaakt. Was echt heerlijk! En makkelijk klaar te maken!

  • véél te zout !! niet te eten.. jammer want het zag er leuk uit!

  • Gisteren gemaakt met vers gerookte zalm, en het is idd echt heerlijk. Een recept om te bewaren. Merci

Reactie plaatsen