Tijdens de lunch eet ik regelmatig vis, lekker, gezond en licht! Soms maak ik een simpele salade van tonijn, makreel en zalm, die ik vervolgens op een cracker of speltbroodje eet. Deze zalmsalade met ei heeft een aziatisch tintje door het scheutje soyasaus en citroen wat je hieraan toevoegt. Heerlijk! Maak ook eens deze frisse salade met makreel: salade makreel.

Benodigdheden (voor 1-2 personen):

  • 1 blikje zalm a 170 gram (of gerookte zalmsnippers)
  • 2 hardgekookte eieren
  • Magere yoghurt
  • Sojasaus
  • Ciroen(sap)
  • Gedroogde of verse bieslook
  • Verse peper en zout

To do’s:
Snijd de hardgekookte eieren in kleine blokjes en doe dit samen met de zalm (uit een blikje het water natuurlijk eerst even afgieten) op een bordje of in een kommetje. Voeg hier een scheutje yoghurt aan toe en meng de eieren, zalm en yoghurt door elkaar. Breng het geheel vervolgens op smaak met een scheutje sojasaus, wat citroensap, bieslook en verse peper en zout. Eet smakelijk!

Zalmsalade met ei

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen