3 x stijlvolle, verborgen binnentuinen in Amsterdam

Niets is fijner dan de tijd vergeten op het terras. In de zomer kan het in Amsterdam alleen óntzettend druk zijn. Wanneer je geluk hebt, bemachtig je na een half uur zoeken een tafeltje, met zo weinig bewegingsruimte dat je net een glas naar je mond kunt brengen. Erg gezellig hoor, maar soms heb je gewoon zin in een wat rustiger, luxe plekje. En wil je meer eten dan een bitterbal. En dan zoek je de stijlvolle binnentuinen in Amsterdam op! Zoals de secret garden van Lion Noir, The Dylan of het Pulitzer hotel. Je zit hartje centrum maar hebt het gevoel even helemaal weg te zijn. 

1. Lion Noir

Lion Noir is en blijft een van mijn favoriete hotspots in Amsterdam. Zo één die eigenlijk nooit verveeld, een klassieker. Hier ga je heen voor de lekkerste cocktails voordat je gaat stappen, maar ook voor een avond lang tafelen. Een mooi interieur, relaxte sfeer en heerlijke gerechten. En dit alles in de meest bruisende straat van Amsterdam, de Reguliersdwarsstraat. Maar wist je dat Lion Noir ook een prachtige binnentuin heeft? Reden genoeg dus om binnenkort eens dat etentje bij Lion Noir te plannen. En wanneer je vooraf of na afloop voor een cocktail kiest (lijkt me überhaupt geen twijfel over mogelijk), vergeet dan niet de ‘pornstar Martini’ te nemen. Dit is werkelijk – wat de naam al doet vermoeden – een intens liefdesspel in je mond. De passievrucht in combinatie met de vanille, het eiwit en de flinke dosis alcohol zorgen ervoor dat jij het terras van Lion Noir voorlopig niet verlaat. Meer info: lionnoir.nl.

2. Hotel The Dylan

Het is alleen al een feestje om het stijlvolle hotel aan de Keizersgracht binnen te wandelen, want het prachtige pand uit de 17e eeuw – wat vroeger een theater was – ademt luxe. De hoge plafons, authentieke ornamenten en elegante sfeer, zorgen ervoor dat je je een prinses voelt. De service in een 5* hotel is misschien een tikkeltje formeel, maar je wordt er wel op je wenken bediend. En dat is ook wel eens fijn. Kies voor de lunch bijvoorbeeld voor een gepocheerd ei op een brioche broodje met king krab, dit is een absolute aanrader. Of de vegetarische rode biet-ricotta pasta. De secret garden van The Dylan is een heerlijke plek om met vriendinnen af te spreken en rustig bij te kletsen of voor wat q-time met je liefje. Neem een kop koffie, glas rosé en wat lekkers, en jij bent hier de komende uren wel zoet, geloof me. Ook een fijne plek wanneer het extra warm is, want hier zit je lekker beschut. Meer info: dylanamsterdam.com.

3. Pulitzer hotel

Het Pulitzer hotel is nog steeds een van de mooiste hotels van Amsterdam. Iedere keer smul ik weer van de knappe inrichting, een nachtje slapen staat dan ook op m’n wish-list. Maar het is toch heerlijk dat je chique hotels tegenwoordig niet alleen mag binnenwandelen voor een nachtje slaap, maar er op elk moment van de dag welkom bent voor een drankje of hapje? Vroeger was die drempel hoog, tegenwoordig is het heel normaal dat je met vriendinnen in een hotelbar afspreekt. Ik vind die luxe, Internationale vibe in hotels in ieder geval heerlijk! Het Pulitzer hotel heeft daarnaast ook een heerlijke binnentuin om uren – wat zeg ik, dagen – te luieren. Doe aansluitend een lekker hapje bij Pause of Jansz. Of duik in de Pulitzer’s Bar, vooral op vrijdag- en zaterdagavond een gezellige, stijlvolle plek voor een pre-dinner drankje. Meer info: pulitzeramsterdam.com.

Wat zijn jouw favoriete binnentuinen in Amsterdam?

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wauw die eerste binnentuin, wat een plaatje! Echt prachtig zeg. Superleuke originele blog is dit, ik wil ze alle drie graag een keer bezoeken. Malou x

Reactie plaatsen