Met deze 5 budget tips bespaar je (veel) geld op make-up

Zoals een man trots kan zijn op een goedgevulde gereedschapskist (of koelkast met bier), Advertisementbezorgt die volle beautycase míj een glimlach. Want hoe fijn een dagje thuis cocoonen zonder make-up ook is, zonder dat likje verf ga ik liever de straat niet op. Maar hoe geniet je nu zo lang mogelijk van je beauty essentials? In dit artikel deel ik 5 handige budget make-up tips waarmee je letterlijk álles uit je verzameling haalt. Ook leg ik uit waarom de nieuwe Rimmel Volume Shake mascara daarom zeker in dit lijstje thuishoort. En je begrijpt: het geld wat je bespaart kun je dus uitgeven aan die tas op je wish list.

1. Lipstick gebroken? Gooi hem niet weg!

Heb je eindelijk dé perfecte kleur gevonden, breekt de lippenstift doormidden. Frustrerend! Goed nieuws: je kunt ‘m weer maken. Neem een aansteker en houd de vlam bij de afgebroken stukken zodat de lipstick daar een beetje smelt. Druk de stukken daarna zachtjes op elkaar en leg een nacht in de koelkast. Breekt de lipstick opnieuw? Leg het gebroken stuk op een lepel en houd de vlam eronder. Als de lipstick vloeibaar wordt, kun je ‘m in een klein bakje of palet gieten en laten afkoelen. Breng de lipstick daarna met een penseel aan.

2. Nooit meer uitgedroogde mascara met Rimmel Volume Shake mascara

Mascara hard en klonterig geworden? Daar worden onze wimpers, maar ook de portemonnee, niet blij van. Zonde om een nieuwe te kopen, want vaak zit er nog veel mascara in. Daarom heeft Rimmel een mascara op waterbasis ontwikkeld met een speciaal ‘shake’ systeem, waardoor je geen last meer hebt van klonteren of uitdrogen. Met de shake techniek in de nieuwe Rimmel Volume Shake mascara kun je op elk moment de volume gevende formule verversen. Het resultaat? Klontvrije en romige mascara voor sexy wimpers. Los van het feit dat dit een hoop frustratie in de ochtend scheelt en je de mascara veel langer kunt gebruiken, is het ook gewoon heel leuk om af en toe lekker te ‘shaken’.

3. Verzorg je make-up kwasten goed

Make-up kwasten kunnen prijzig zijn, maar wanneer je investeert in een kwast met echt haar en je ze goed verzorgt, kun je er járenlang plezier van hebben. Ooit heb ik een make-up kwast weggegooid omdat het simpelweg niet in me opkwam dat je ze ook gewoon kunt wassen. Was de kwast met zachte (baby)shampoo, spoel ‘m goed uit en laat vervolgens drogen. De dag daarna is hij als nieuw!

4. Zo ‘fix’ je kapotte oogschaduw

Is oogschaduw gevallen, verbrokkeld en daardoor niet meer bruikbaar? Mix het oogschaduw-poeder dan met een vettige balsem en je kunt het gebruiken als oogschaduwcrème of lippenstift, wanneer de kleur daarvoor geschikt is. Het blijft hierdoor ook nog extra lang zitten!

5. Mix foundation met gezichtscrème

Wanneer je niet houdt van een dikke laag foundation en voor een natuurlijk resultaat wilt gaan – bijvoorbeeld in de zomer – kun je foundation in een potje mixen met gezichtscrème (50/50). Je doet dubbel zo lang met je foundation én je gezicht krijgt een mooie, gezonde ‘glow’.

Bewaar-tip:

Make-up producten bevatten olie en zijn daardoor gevoelig voor warmte. Bewaar ze dus op een droge, koele plek. Wat stiekem de beste plek is? De koelkast! Laat dat nu toevallig dé favoriete plek in huis zijn.

Heb jij favoriete budget make-up tips die ontbreken in dit lijstje?

De Rimmel Volume Shake mascara is vanaf nu verkrijgbaar voor € 15,49 (zie deze link) in de kleur zwart. Klik hier voor meer informatie.

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Rimmel.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Hi Marlieke,

    Ik volg je site al een tijdje, en merk echt dat je steeds betere content levert!

    Feedback puntje: ik ben al regelmatig spellings/grammatica foutjes tegen gekomen. Zoals nu in je inleiding, waar je “bespaard” getypt hebt, wat “bespaart” zou moeten zijn. Ik persoonlijk merk dat ik ‘afgeschrokken’ word door zulke fouten, omdat het minder proffesioneel voelt daardoor.

    Hoop dat je er iets mee kunt.

    Lfs

Reactie plaatsen