Mijn 5 meest gekke eetgewoontes (die best gênant zijn)

Wanneer het op eten aankomt, ben ik van links naar rechts gegaan. Van poederzakjes aardappelpuree en nachtelijke snaaibuien tot extreem gezonde periodes waarin ik – zonder succes – suiker volledig uit mijn leven wilde verbannen. Gelukkig heb ik de laatste jaren de balans redelijk gevonden. Waarbij ik deze zwangerschapsperiode overigens niet meereken, want vrouwen die strak staan van de hormonen doen eet-technisch rare dingen. Zoals voor het slapengaan nog crackers met vlokken eten, mijn huidige choco verslaving. Dan neem ik trouwens wél de Bolletje Lichte crackers, die maken dat craving moment iets verantwoorder. En dat ietwat vreemde ‘crackers met vlokken’-avondritueel bracht me op het idee om mijn 5 meest gekke eetgewoontes te onthullen. Tikkeltje gênant zijn ze wel, maar ach, uiteindelijk verschillende we vaak niet eens zo veel van elkaar. Dus, hierbij!

Chocolade craving met minder schuldgevoel

Laten we wel voorop stellen dat crackers met vlokken een stuk minder erg zijn dan een reep chocolade. Die paar extra zwangerschap kilo’s aan mijn lijf, waar ik die bruine jongens zeker de schuld van moet geven, dwongen mij immers om al dat lekkers niet meer dagelijks in huis te halen. Toen ik nog steeds hunkerde naar mijn dagelijkse shot chocolade, maar het te zielig vond om mijn man zo laat nog door de kou naar de winkel te sturen, trok ik alle keukenlaatjes open voor een alternatief. En toen kwam ik op het ‘crackers met vlokken’ idee. Dat is nu vaste prik in het derde semester van mijn zwangerschap, om toch – op een beetje verantwoorde wijze – te genieten van mijn choco momentje. En crackers en vlokken heb je altijd wel in huis. Omdat ik op dit moment een hele leuke samenwerking heb met Bolletje en daarom een flinke lading van de nieuwe, Lichte crackers in huis heb, maakt dit de chocolade-craving nog iets minder erg. Want een extra portie vezels heeft een zwangere vrouw ook nooit genoeg. Maar daarnaast haal ik die reep ook nog wel eens in huis hoor, een heilig boontje ben ik zeker niet.

5 gekke eetgewoontes die bijna niemand van mij weet

1. Ik lik wel eens mijn bord af
Yep, best wel gênant natuurlijk. Vroeger likte ik giechelend en uitdagend mijn bakje ijs of vanillevla schoon, want mijn ouders keurden dat absoluut niet goed, en tegenwoordig doe ik dat thuis ook nog wel eens als ik iets onweerstaanbaar lekker vind. Het is een beetje te vergelijken met de situatie waarbij je nét een paar seconden door rood fietst. Een beetje die grenzen opzoeken voelt soms gewoon zo lekker.

2. Ik kies altijd het toastje met het meeste beleg
Of neem een van de grootste stukken, wanneer iets verdeeld wordt. Wanneer het om eten gaat, ben ik namelijk niet echt bescheiden. Wanneer ik uit eten ga met mijn man en veel te veel hapjes als voorafje wil bestellen, zegt hij ook altijd “Marliek, je ogen zijn groter dan je maag”. Soms heeft hij daar gelijk in, maar meestal niet. Want ik ben nu eenmaal een enorme lekkerbek, geniet enorm van eten en mijn maag kan héél veel hebben.

3. Ik kan na het eten nog wel eens een ‘klein’ boertje laten
Daarbij moet ik ook de zwangerschap de schuld geven, want daardoor worden je maag en darmen nu eenmaal enorm in de war gebracht en heb je sowieso meer last van “ongewenst lucht”. Om het zo maar even te noemen. En snel eten werkt dan ook niet mee. Maar ik zou liegen wanneer ik zeg dat ik voordat ik zwanger was na het eten nooit een klein, schattig boertje heb gelaten. Schattig, laten we het daar op houden. En een beetje rebels misschien.

4. Soms eet ik iets wat over de datum is
Sommige dingen in mijn leven zijn heel tegenstrijdig. Enerzijds heb ik last van smetvrees en vind daarom iets snel vies, aan de andere kant kan ik prima mijn boterham of cracker beleggen met een plakje kaas wat een of meerdere dagen over de datum is. Soms heb ik gewoon net enorm zin in iets, of een speciaal ingrediënt nodig voor een gerecht, waarbij ik het risico wel durf te nemen. Een paar dagen maakt soms echt niet uit en ik check vooraf altijd goed of het er nog “goed” uitziet. Een banaan die eigenlijk te zacht is en net iets te veel verkleurd is, kan ik ook nog wel eens opeten. Goed voor je weerstand toch?

5. Voor een broodje kroket of shoarma kun je mij echt (maar echt!) wakkermaken
Of het nu ‘s avonds laat is, vroeg in de ochtend of dat je mij er midden in de nacht voor moet wekken, voor een broodje kroket of een pita shoarma ben ik altijd lekker te maken. Na het stappen is deze snack eigenlijk altijd vaste prik. Eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren is dit mijn grootste guilty pleasure. Op chocolade na dan.

Laten we hier gewoon een challenge van maken! Durf jij je gekke eetgewoontes met mij te delen? Ook daag ik Claartje van Foodness uit om haar meest vreemde eetgewoontes te delen. Ik weet namelijk dat Claartje een foodie in hart en nieren is en gek op het uitproberen van nieuwe smaakcombinaties. Het kan dus niet anders dat zij ook wat interessante, geheime en tikkeltje gekke eetgewoontes heeft, toch? Nou Claartje, kom maar op!

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Bolletje. Klik hier voor meer informatie. 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen