Dit zijn de állerleukste Kerst ‘koekjes’ om zelf te maken

Wat is Kerst zonder je misselijk te eten aan dat ontelbare-gangen-menu en natuurlijk alle taarten, chocoladekransjes en koekjes die de rest van de dag worden voorgeschoteld? Want volgens mij zijn er 2 dingen héél belangrijk tijdens de feestdagen: samenzijn met vrienden en familie en vooral lekker (en veel) eten en drinken. Zodat je in het nieuwe jaar een extra reden hebt om de sportschool weer op te zoeken. Of je nu gaat voor gezonde koekjes, knappe koekjes of mierzoete koekjes, er zijn genoeg recepten te vinden. De leukste Kerst koekjes, succes gegarandeerd want iedereen krijgt hiervan een glimlach op het gezicht, zijn hier verzameld. Heb je geen zin om thuis te bakken, hebben we onderaan nog een leuke tip!

1. Koekjes met kerstmuts


Cheesecake bites, recept hier  (bron cookingclassy.com)
Aardbeien met room, recept hier  (bron smartschoolhouse.com)
 

2. De gesmolten sneeuwpop

Stukken chocolade, recept hier  (bron princesspinkygirl.com)
Koekje met gesmolten sneeuwpop, recept hier  (bron Pinterest / allrecipes.com)

 

3. Sterren koekjes

Gezonde amandelkoekjes met sterren, recept hier (bron heavenlynnhealthy.com)
Sandwich koekje met sterren, recept hier  (bron laurasbakery.nl)

Tip: heb je geen zin en tijd om heel erg ingewikkeld te doen maar wil je jouw vertrouwde havermoutkoekjes wél een gezellig kersttintje geven, dan is een koekjesstempel een idee. Denk bijvoorbeeld aan een van de vier koekjesstempels die je bij een pot Nutella cadeau krijgt. Sowieso geen slecht idee, want met deze guilty pleasure in een pot maak je sowieso elk koekje ietsiepietsie lekkerder. Speciale recepten met het bruine goud vind je op nutella.com.

Geen zin en tijd om thuis te bakken?

Ben je geen held op het gebied van bakken of wil je een ontplofte keuken voorkomen, dan kun je van 20 tot en met 28 december ook terecht in de pop-up bakkerij van Nutella om Kerstkoekjes te bakken. In deze Christmas Bakery – te vinden op de Elandsgracht in Amsterdam – kun je met je kids, vriendinnen of Kerst-liefde (als je ‘m zo ver krijgt) helemaal los gaan. Wel zo gezellig om samen te bakken toch? Ook fijn: je hoeft geen boodschappen te doen of de keuken schoon te maken, maar hebt wél zelfgemaakte, versgebakken koekjes om mee thuis te komen. Dit lijkt me dus geen verkeerde dagbesteding in de Kerstvakantie. Schrijf jezelf vooraf wel even in, dat kan via het Facebook evenement (hier ).

Ik ben benieuwd: met wie (of voor wie) bak jij het liefst koekjes?

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen