5 verrassende verse thee smaken

Als er ergens een goede latte met kokosmelk op de kaart staat, dan ben ik daar meestal wel te vinden, maar ook thee is steeds meer mijn hart aan het winnen. En dan heb ik het niet over de standaard theezakjes in zo’n houten box. Nee, ik heb het over theesmaken die je misschien niet zo een, twee, drie zelf had bedacht. Dus, om de koffie te minderen – iets met goede voornemens – hier wat inspiratie voor andere verse thee smaken dan je meestal gewend bent. Want die verse munt- en gemberthee kennen we inmiddels wel. Wel lekker hoor, daar niet van, maar we houden ook wel van afwisseling, Hieronder hebben we onze vijf favorieten samengesteld. Anders en vooral erg lekker.  

 

1. Gember – witte/zwarte peper – kurkuma – sinaasappel

Het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar het is onwijs lekker! Ik heb deze thee voor het eerst bij Coffee&Coconuts in Amsterdam gedronken en ben sindsdien he-le-maal fan.

2. Steranijs – honing

Een variant die misschien wat bekender is, maar nog steeds wordt steranijs veel te weinig gebruikt. We kennen de smaak van verschillende theesmaken van een bekend merk, maar het is stiekem nog lekkerder als je zelf een steranijs in het hete water legt en het water langzaam de smaak laat absorberen.

3. Kaneel – sinaasappel

Ook dit is een bekende combinatie, breng de twee samen in een kop met heet water en de kruiden doen het werk. Je kunt gedroogde sinaasappel nemen of je kunt kiezen voor schijfjes verse sinaasappel. Ook lekker om in plaats van thee glühwein te nemen, maar dan hebben we het weer over iets heel anders. Wel lekker.

4. Gember – citroen – tijm

Een combinatie die ik speciaal voor dit artikel nieuw heb uitgeprobeerd. Ik had nog nooit van deze combi gehoord, maar het blijkt dus ook bijzonder goed te zijn voor je weerstand. Iets waar ik altijd rekening mee moet houden, want mijn weerstand is – zeker met dit weer – niet altijd even sterk. Handig en nog lekker ook.

5. Kaneel – zoethout

Gooi een stokje zoethout in hetzelfde glas als een stokje kaneel. Even laten trekken in heet water en opdrinken maar. Een lekkere, zoete en vooral winterse theevariant.

Bron beelden: foto kaneel: Shutterstock / foto kurkuma peper: Shutterstock / foto steranijs: Shutterstock / foto sinaasappel: Shutterstock / foto tijm: Shutterstock

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Laatste reacties

Reactie plaatsen