8 X FAVORIETE RESTAURANTS IN BREDA

Jarenlang heb ik met veel plezier in Breda gewoond. Een Bourgondische, gezellige stad die ook wel de Parel van het Zuiden wordt genoemd. Leuk om hier een dagje wat te shoppen – tip: op de Ginnekenweg zitten de leukste winkels en boetiekjes – te terrassen op de Grote Markt en afsluitend uitgebreid en “op z’n Brabants” te dineren. Maar wat zijn nu de meest hippe en lekkere eetplekken in Breda? Ik heb ze voor jou in kaart gebracht! Met hulp van mijn Bredase vrienden en kennissen heb ik deze top 8 lijst samengesteld, met de favoriete hotspots van Breda. Ik kan je alvast vertellen dat Breda op het gebied van lekkere plekjes genoeg te bieden heeft.

1. Brasserie Bardot
Bij Brasserie Bardot heb ik vorige week heel lekker en leuk gegeten. Een Franse kaart en gezellige ambiance. De coquilles, runderlende en salade met gegrilde eendenborst waren fantastisch!

Van Coothplein 10 / 076 888 3111 / www.brasseriebardot.nl

2. Avondmaal – Yirga
Eten wat de pot schaft, iedere vrijdagavond. Elke week gezond, puur en lekker eten voor 17.50 pp (voor- en hoofdgerecht). Het eten wordt geserveerd op verschillende grote schalen waar je samen van eet. Gezellig! Lees ook de recensie die ik eerder schreef over Yirga in Breda: hier.

St. Annastraat 19C  / 076 515 53 55 / Yirga Facebook 

3. Formidable
Een laagdrempelige Franse bistro in het Ginneken, een van de mooiste en gezelligste buurten van Breda. Franse wijnen, Franse specialiteiten, Franse muziek en warm gastheerschap in een ‘formidable’ sfeer. Wat wil een mens nog meer?

Prins Hendrikstraat 69 / 076 565 3835 / www.bistroformidable.nl

4. Wijnbar Pinot
Een relatief nieuwe wijnbar in Breda, met uitzicht op de Grote Kerk. Laat je door de sommelier adviseren over de wijnkeuze en de keukenbrigade maakt een bijpassend gerecht. Verrassende wijn-spijs-combinaties is de specialiteit van wijnbar Pinot. Neem bijvoorbeeld de ‘Trio de Pinot’ voor 15 euro en drink drie verschillende (halve) glazen wijn met bijpassende hapjes. Altijd goed!

Grote Markt 46 / 076 532 9077 / www.wijnbarpinot.nl

5 Hemels
Bij Hemels strijk je neer voor een koffie, lunch, borrel of diner. De naam van dit restaurant belooft dat je hier een hemels gevoel krijgt. Nou, dat wil je dan wel eens ervaren toch? Denk aan een hemelse carpaccio met eendenlever als lunch, een charcuterie plankje voor bij de borrel en een vis trio als diner.

Wilhelminastraat 23 / 076 522 4124 / www.hemelsbreda.nl

6. In Kannen en Kruiken
In Kannen en Kruiken is een ongedwongen koffietent waar je je thuis voelt. Met de gastvrijheid hoopt de eigenaresse jou een fijne, relaxte beleving te bieden. Voor een ontbijt, lunch of koffie met taart. Plof neer in de zithoek met platenspeler, of doe een hapje in een van de zitjes waar retro, industrie en nieuw design samenkomen. Op de kaart staan verschillende zoete en hartige happen. Denk aan wentelteefjes of geruld lamsgehakt met Marokkaanse kruiden.

Veemarktstraat 45 | 076 513 9988 / www.inkannenenkruikenbreda.nl

7. Block62
Block62 is een opvallende vis in de horeca-vijver van Breda. Hier kun je namelijk eten, drinken, slapen én shoppen. Puur en smaakvol eten voor zowel ontbijt, lunch als diner, maar ook tussendoor voor een huisgemaakt taartje bent je hier welkom. Wil je een nachtje vastplakken aan je Breda-trip? Block62 heeft in het 19e eeuwse herenhuis twee en-suite kamers beschikbaar met een luxe, speelse en strakke inrichting.

Ginnekenweg 62 /  076 889 6235 / www.block62.nl

8. De Boterhal
Geen zin in een ingewikkeld diner en meer in de borrel-mood? Midden op de Grote Markt vind je De Boterhal. Dit is een wijnbar, speciaalbiercafe en tapasbar in één. Kies voor een vlees-, kaas- of tapasplank bij je drankje, en laat jezelf opnemen in de Brabantse gezelligheid. Lees het uitgebreide bericht over De Boterhal hier.

Grote Markt 19 / 076  889 8180 / www.deboterhal.nl

Op de foto: Brasserie Bardot (links) en Yirga (rechts) >  Foto via Trendbubbles (trendbubbles.nl)

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen