Oe la la, ik heb heeeeel goed nieuws voor mensen die net als ik gek zijn op stoofpeertjes. Ik heb namelijk een super easy recept ontwikkeld voor stoofpeertjes die heel gezond zijn en wat mij betreft zelfs lekkerder dan de “normale” stoofpeertjes. De peertjes volgens C&C’s recept, worden namelijk gestoofd in een saus van blauwe bessen, honing en kaneel, zijn super smaakvol en zowel koud als warm overheerlijk. Eet de stoofpeertjes bij een zoete aardappel puree, een beetje kwark of gewoon als tussendoortje. Yumm!
Benodigdheden (voor 2-3 personen):
- 8 stoofpeertjes
- 1 kaneelstokje en/of 2 theelepels kaneel
- Een scheut water
- 1-2 eetlepels honing
- 300 gram blauwe bessen
To do’s:
1. Schil de peertjes en verwijder het “kontje”. Laat de steel wel aan het peertje zitten.
2. Pureer de blauwe bessen samen met een flinke scheut water, de honing en 2 theelepels kaneel in een blender.
3. Doe deze “blauwebessen-saus” in een pannetje, eventueel samen met een kaneelstokje, en voeg hier de stoofpeertjes aan toe. Doe de deksel op de pan, warm de saus op en laat de stoofpeertjes hier 45 minuten zachtjes in borrelen en stoven. Draai de peertjes halverwege om, zodat alle kanten van de peertjes even gaar worden.
Kirsten Ik 14 november 2014
Ik
Mmmm ziet er echt super goed uit!
Cotton and Cream Ik 15 november 2014
Ik
Dank je lady! Het is echt een heel lekker recept, al zeg ik ‘t zelf hihi. Maar zeker het proberen waard. Fijn weekend!
Wesley op Reis Ik 15 november 2014
Ik
Waua dat ziet er heerlijk uit! Ziet er echt super uit.
Cotton and Cream Ik 15 november 2014
Ik
Ha Wesley, lekker en gezond, de perfecte combi toch? Ben benieuwd wat je ervan vindt. Fijn weekend!
Laura Ik 8 november 2017
Ik
Minder zoet dan de ‘gewone’ maar zeker niet minder lekker!
Dankje voor het delen, ben er al een paar dagen verantwoord van aan het smullen :)
Groetjes Laura
Marlieke Ik Auteur Ik 22 november 2017
Ik
Wat leuk om te horen Laura, dank voor je lieve en gezellige bericht. Je kunt hem met honing uiteindelijk zoeter maken, maar ik vind zelf dat hij zoet genoeg is en inderdaad een stuk verantwoorder! Op tafel met Kerst straks? ;) Fijne dag!