MEAT WEST AMSTERDAM: ALLEEN ALS JE VLEES LUST

Eerder schreef ik al over de Foodhallen. Een nieuw food-concept naar mijn hart. Een walhalla wanneer je van proeven houdt en een portie borrel-gezelligheid jouw avond helemaal compleet maakt. In De Hallen, waarvan de Foodhallen een onderdeel is, vind je ook twee restaurants: Meat West en Brasserie Halte 3. Vorige week heb ik bij Meat West gegeten. Wanneer je van een goed stuk vlees houdt zonder al te veel poespas, kun je hier je hart ophalen. Ook wanneer je een avondje lekker wilt tafelen in een mooie en Industriële omgeving, is Meat West in Amsterdam geen verkeerde plek om de avond door te brengen.

Toen ik Meat West voor het eerst binnenliep sprak het interieur mij direct aan. Een ruimtelijk en Industrieel restaurant met hoge plafons en een strakke inrichting, maar toch stijlvol vanwege het zwart-wit en luxe interieur. De kasten vol met flessen wijn, de vele planten en de ronde lampjes geven het restaurant een Bourgondisch en huiselijk tintje. Aan de zijkant van het restaurant zijn diverse ronde zitjes gecreëerd, waar op bankjes knus en gezellig met een groepje vrienden kan worden gegeten. Op de kaart staan vanzelfsprekend diverse vleesgerechten. Oosters gekruid buikspek, een stevig stuk ribeye of entrecote, en een hamburger aangekleed met katenspek, Cheddar cheese en pittige pepertjes. Ben je een hele grote vleeseter dan kun je vast en zeker uit de voeten met de Cote de Boeuf Dry Aged. Maar liefst 700 gram vlees die samen met de tafelpartner wordt gedeeld.

Nu denk je misschien dat dit vleesrestaurant een hoog mannen-gehalte heeft. Dit valt mee, want er is ook aan vrouwen (en mannen) met een iets minder grote maag gedacht. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een salade met ossenhaas, citroenkip of lady steak (kleinere portie à 160 gram). De lady steak heb ik met een pepersausje gegeten, erg lekker en mals vlees! Kies bij het hoofdgerecht voor een of meerdere side-dishes, zoals seizoensgroenten, boerenfriet of een West-Side salade met spekjes, croutons en Parmezaanse kaas. Ga zeker voor een zoete, maar goddelijke afsluiter en kies voor de witte chocoladecheesecake of tobleronetaart met bourbon-cornflakes ijs. Mmmm, heaven in your mouth!

Houd je écht niet van vlees, maar wil je manlief een plezier doen met een bezoekje aan Meat West, kies dan voor een van de vis- en vegetarische gerechten zoals coquilles, dorade en pompoenrisotto. Een van de eigenaren van Meat West vertelde mij dat er regelmatig groepjes vrouwen komen eten waarvan de ene helft vegetarisch is en de andere helft een visgerecht besteld. Waarschijnlijk onwetend dat het een vleesrestaurant betreft. Ach ja, waarom ook niet? Bij ‘no nonsense’ restaurant Meat West is iedereen van harte welkom en staat er voor iedere smaak iets op de kaart. Zelfs aan de kids is gedacht, met drie crispy kaas, kip of vis gerechten op het menu.

Verwacht bij Meat West geen vernieuwende gerechten of prachtig opgemaakte borden. Hier kies je voor simpele gerechten zonder poespas, die gewoon erg lekker zijn! Een goede plek wanneer je met een klein groepje vrienden of je lief een gezellig en vooral lekker hapje wilt eten. Tip: sluit de avond af met een flimpje in de Filmhallen.

Meat West 
Bellamystraat 10, Amsterdam
Telefoon: 020-2181776
Website: www.meatwest.nl

 

Meat West Amsterdam Meat West amsterdam dinner Meat West amsterdam diner Meat West Amsterdam 1

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen