Natuurlijk, ook ik let op de hoeveelheid koolhydraten die ik op een dag binnenkrijg. Wat ik mezelf alleen nooit zal ontnemen, is een lekkere boterham. Van een goede, vers belegde boterham wordt ik namelijk enorm gelukkig. In dit artikel deel ik een van mijn favoriete smaakcombinaties, die ik in een powerlunch heb verwerkt. Een speltboterham met geitenkaas-rode bietenspread, makreel, avocado en appel. Heerlijk fris en voedzaam. Zo zie ik een lunch het liefst!
Benodigdheden:
Voor de geitenkaas-rode bietenspread:
- 85 gram kikkererwten
- 2 rode bieten (voorgekookt)
- 60 gram geitenkaas
- Klein scheutje olijfolie
- Verse peper en zout
Voor de belegde boterham (1 persoon):
- 1-2 speltboterhammen
- 80-100 gram gerookte makreel
- 1/2 avocado
- Plukje alfalfa of tuinkers
- Paar stengeltjes verse bieslook
- Eventueel: 1/4 appel
To do’s:
1. Maak de geitenkaas-rode bietenspread door alle hierboven genoemde ingrediënten met een staafmixer tot een spread te pureren.
2. Rooster de speltboterham in een broodrooster.
3. Besmeer de geroosterde boterham met een flinke laag geitenkaas-rode bietenspread. Verdeel hier vervolgens plakjes avocado en gerookte makreel overheen.
4. Garneer de speltboterham met alfalfa of tuinkers, een paar stengeltjes verse bieslook en eventueel wat plakjes appel.
Eet smakelijk!
Lees het hele artikel inclusief een persoonlijk stuk over mijn broodverslaving op de Hema blog: blog.hema.nl
Rimada Ik 7 april 2015
Ik
Jeetje, dat ziet er lekker uit!!
Jamie Ik 7 april 2015
Ik
Wow looking delicious!
Iris Ik 11 februari 2016
Ik
Ik heb deze spread zojuist gegeten op een boekweitpannenkoek. Wat was dit heerlijk!
Cotton & Cream Ik 11 februari 2016
Ik
Ha Iris, wat ontzettend leuk om te horen, dank voor je berichtje. Goed idee met een pannenkoek, die ga ik onthouden! Geniet van je avond. Lfs, Marlieke