SAN GEORGE AMSTERDAM: ITALIAANS LEKKERS

De meest goddelijke risotto met verse truffel, knusse tafeltjes en passionele bediening met een zwoel accent. Nee, dit is geen Italian dream maar een beknopte beschrijving van een etentje wat ik recentelijk bij San George heb beleefd. Een stijlvol restaurant in het hart van Amsterdam met een zalige Italiaanse keuken. Maak kennis met het Italiaanse broertje in de bekende George familie. De nieuwste aanwinst is charmant, mysterieus en heeft een erg goede smaak!

Wanneer je op z’n tijd wel houdt van een oestertje, een glaasje bubbels of iets anders van de Franse kaart, om hiervan te genieten in een chique NYC-style setting, dan ken je George ongetwijfeld. George zit verspreid in en rondom Amsterdam, onder schuilnamen zoals Café George, George W.P.A. en George nr. 5 en biedt altijd garantie voor een heerlijke avond. Het goede nieuws is dat deze culinaire trouwe vriend er een interessant Italiaans broertje bij heeft!

San George is een stijlvol Italiaans restaurant wat heel centraal in Amsterdam is gelegen. Vlakbij het Vondelpark en op kruipafstand van het Leidseplein. In het interieur van San George ontdek je een combinatie van groene, donkerblauwe en gouden kleuraccenten, een marmeren vloer, elegante stenen pilaren en net gedekte tafels. Het personeel verwelkomt je bij binnenkomst vriendelijk en ook de rest van de avond is er niets op de service aan te merken. Warm, informeel en gepassioneerd. Een zaak waarbij ik bij het eerste bezoek direct wist dat ik er vaker zou gaan komen.

Geen brood als aperitief maar een grote, bijzondere tomaat die je kunt dippen in olijfolie. Op de kaart staan voornamelijk sharing dishes, van oesters, bruschetta, carpaccio en burrata tot aan king krab en sour & spicy salmon als voorgerecht. Een brede kaart, dus wel wat lastig kiezen. Vooral wanneer ik je vertel dat álles uit de keuken lekker is. Tijdens ons etentje hebben we van veel verschillende gerechtjes geproefd – twijfelkont is mijn middle name – dus ik kan het zeggen. Naast de hierboven genoemde voorgerechtjes (de burrata heb ik nog nooit zo romig geproefd en de Italiaanse hammen smelten op je tong), kan ik je de kreeft, risotto met zeevruchten, ravioli en truffel risotto als hoofdgerecht absoluut aanbevelen. Buon appetito!

San George
Stadhouderskade 7, Amsterdam
Tel: 020-303 2864
Website: www.cafegeorge.nl/sangeorge

San George amsterdam San George amsterdam2 San George amsterdam1 San George amsterdam3 San George amsterdam4 San George amsterdam5

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen