HAVERMOUT MUFFINS MET CRANBERRY EN WITTE CHOCOLADE

Het weekend is hét moment om met nieuwe bakrecepten aan de slag te gaan. Die heerlijke bakgeur uit de oven maakt mijn dag meteen goed. Het liefst bak ik bananenbrood of muffins. Voor de basis gebruik ik dan supergezonde ingredienten – zoals banaan en havermout – en voeg hier wat lekkers aan toe. Meestal zijn dat noten, dadels of rozijntjes, en af en toe maak ik een uitstapje naar chocolade. Zoals in deze semi-verantwoorde muffins met cranberry en witte chocolade die ik speciaal voor de HEMA blog heb ontwikkeld. De witte chocolade kun je natuurlijk ook vervangen voor pure chocolade of ander lekkers.

Benodigdheden (voor c.a. 10 muffins):

  • 125 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 125 ml amandelmelk
  • Snufje zout
  • Witte chocolade (60 gram)
  • Hand cranberry’s
  • Muffin vormpjes en houder (HEMA)

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe eerst de havermout en bakpoeder in een kom en voeg daarna de geprakte bananen, eieren en amandelmelk toe. Mix dit alles met een staafmixer tot een gladde massa voeg daarna een snufje zout toe.

2. Snijd de witte chocolade in kleine blokjes en schep dit samen met de cranberry voorzichtig door het beslag.

3. Vet de vormpjes in met wat bakspray of olie – zodat de muffins niet blijven plakken – en verdeel het mengsel daarna over de vormjes, tot ongeveer 2/3. Wanneer je de vormjes te vol giet dan kunnen ze gaan lekken. Zet de vormpjes bij voorkeur in een muffinhouder voor wat extra stevigheid.

4. Zet de muffins 30-35 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi lichtbruin kleurt. Laat ze een 5-10 minuten afkoelen voordat je ze opeet, wanneer ze warm zijn voelen ze namelijk nog wat zacht en plakkerig aan.

Pssst, zin in meer lekkere, gezonde en makkelijke recepten? Check dan zeker de HEMA blog voor een fijne portie inspiratie: blog.hema.nl

Muffin cranberry en witte chocolade Muffin cranberry en witte chocolade3 Muffin cranberry en witte chocolade4 Muffin cranberry en witte chocolade2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Dit klinkt echt zo ontzettend lekker! Dit ga ik zeker een keer proberen.

Reactie plaatsen