GEVULDE TOMAAT MET QUINOA EN FETA

Is het weekend bij jou ook voorbij gevlogen? Het goede nieuws is dat er na een weekend met ongetwijfeld veel lekker (ongezond) eten, drinken en genieten, weer een super gezond recept voor je klaar staat. Hiermee maak je het eventuele ongezonde schuldgevoel weer helemaal goed! Tomaat met een vulling van onder andere quinoa, bosui, feta kaas, rozijntjes en verse kruiden. Ideaal als gezond voorgerechtje of als feestelijk bijgerecht bij een stukje vis of vlees. Dit is een leukere presentatie dan in een saaie saladebak, toch? En ook fijn: in een handomdraai klaargemaakt. Fijn weekend!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 tomaten
  • 100 gram quinoa
  • 1/4 komkommer
  • 1 bosui
  • Verse munt en/of koriander
  • Rozijntjes
  • Walnoten
  • Feta kaas
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Peper en zout

To do’s:
1. Halveer de tomaten en verwijder het binnenste deel van de tomaat met een mes of lepel. Snijd eventueel een klein stukje van kontje af, zodat de gehalveerde tomaten stevig – met de open kant boven – blijven staan.

2. Bereid de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de bosui in ringetjes.

3. Meng de (lauwwarme) quinoa in een kommetje met de komkommer en bosui, samen met wat fijngesneden verse munt en/of koriander, een klein handje rozijnen (niet te overheersend), een handje fijngemaakte walnoten en wat verbokkelde feta kaas. Breng de salade op smaak met wat olijfolie, citroensap en peper en zout.

4. Vul de gehalveerde en uitgeholde tomaten met de quinoasalade en garneer met wat verse kruiden. En klaar is kees!

Gevulde tomaat met quinoa2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties

Reactie plaatsen