Soms hoeft het allemaal heus niet zo ingewikkeld te zijn. Je gooit wat ingrediënten bij elkaar en een salade is al gauw geboren. En salades eten wij vrouwen nu eenmaal graag. Wél is het zo leuk om hier in af te wisselen. De salade niçoise en ceasar salade kennen we inmiddels wel. Daarom deel ik vandaag het recept voor een linzensalade met peer, avocado, walnoten en kaas. De zachte smaak van de avocado is lekker in combinatie met de linzen, en de zoete peer match daarentegen weer perfect met de zoute kaas. Eet deze vegetarische salade als lunch of avondmaal, eventueel met daarbij een lekker gebakken kipfilet, stukje zalm of witvis.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 200 gram linzen (gekookt in een bouillonblokje of easy uit blik)
- 2 handjes rucola of (fijngesneden) spinazie
- 1 rijpe, sappige peer
- Geitenkaas of fetakaas (hoeveelheid naar smaak)
- Handje rozijntjes
- Handje walnoten
- Avocado
- 1-2 bosuitjes
- Citroensap
- Olijfolie
- Peper en zout
- Verse munt
TIP: breng de salade eventueel extra op smaak met wat honing of balsamico azijn.
To do’s:
1. Doe de gekookte – en deels afgekoelde – linzen in een slakom. Voeg hier 2 handjes spinazie of rucola aan toe en mix dit door elkaar.
2. Snijd de peer en avocado in stukjes en de bosuitjes in ringetjes. Doe dit samen met de walnoten en rozijntjes door de salade. Breng de salade op smaak met citroensap, een scheutje olijfolie en wat peper en zout.
3. Garneer de salade met verse munt en verkruimelde geitenkaas of fetakaas.