Je kunt er niet omheen: de winter is on his way. Maar laten we optimistisch blijven, er staan ons ook hele knusse dagen te wachten. En als je van schaatsen houdt, móet je een pirouette wagen op de ijsbaan ICE Amsterdam op het Museumplein in Amsterdam, die het afgelopen weekend geopend is. Ook als je bambi op het ijs bent trouwens, want de leukste Insta-kiekjes maak je hier. En hier hoort natuurlijk een kommetje erwtensoep bij. Niet de traditionele erwtensoep, maar een erwtensoep new style. Wat dat is? Een kokos erwtensoep met gember en munt. Daar kun je overigens ook gewoon voor thuis blijven hoor.
Erwtensoep 2.0
Erwtensoep is de perfecte maaltijd na een schaatstocht of een flinke tour door winter-wonderland vanaf kantoor. Het typisch Hollandse basisrecept met spek en roggebrood kennen we als geen ander dus wordt het tijd voor een erwtensoep van deze tijd, namelijk een vegetarische kokos erwtensoep gegarneerd met wilde rijst, munt en sesamolie. Dit heerlijke recept vonden wij op beetificbeginnings.com en delen we hier met je!
Voor 6 soepkommen
Ingrediënten:
- 1 – 2 eetlepels kokosolie
- 2 middel uien, gesnipperd
- 2 kopjes (250 ml) split erwten
- 2 liter water of groentebouillon
- 1 theelepel afgestreken, gemalen gember
- 375 ml volvette kokosmelk
Garnering:
- Gekookte, wilde rijst
- Verse munt
- Sesamolie
To do’s:
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en voeg daar de gesnipperde ui aan toe met een snufje zout. Laat het geheel zacht doorkoken.
- Voeg de spliterwten, gemalen peper, water (of bouillon) en peper toe aan de pan. Breng het geheel kort aan de kook en laat vervolgens op laag vuur doorpruttelen.
- Dek de pan half af en kook de spliterwten in 40 á 50 minuten gaar, tot het geheel een dik mengsel wordt. Roer de soep af en toe door.
- Haal de soep van het vuur en roer de kokosmelk er doorheen. Wil je de soep wat minder dik hebben? Pureer het geheel dan met een staafmixer. Warm de soep vervolgens nog wat op.
- Meng een kopje gekookte, wilde rijst met gesnipperde verse munt en sesamolie samen in een schaaltje en voeg dit voor het serveren aan de soep toe.
Bron recept: Beetificbeginnings.com
DebSongwriter Ik 7 januari 2021
Ik
Ik ben hem nu aan het maken en ui in kokosolie ruikt vreselijk
Nu de soup aan het maken en die kokos-uien geur blijft heel erg overheersen. Ook vind ik gember erin niet zo’n goed idee