10 x bijzondere en makkelijke Kerst recepten

Zorg jij dit weekend voor het Kerstdiner? Dan ben je nu vast druk bezig met de voorbereidingen óf met lichte stressvlekken in je nek op zoek naar geschikte gerechten. In dat laatste geval helpen we je graag op weg met deze 10 speciale, maar ook makkelijke Kerst recepten. Want we weten allemaal dat het helemaal niet nodig is om urenlang in de keuken te staan. Wat dacht je van een cheesecake van zalm, romige kokoscrème of zoete loempia’s met peer? Waar ga jij je gasten dit jaar mee verrassen? 

1. Spekkoek van zalm

Hoogstwaarschijnlijk ken je het hapje ‘wraprolletjes met zalm en roomkaas’ al, dit is namelijk een populaire bite op vrijwel elk feestje. Makkelijk om te maken en de schaal is altijd binnen no time leeg. Want wie lust dit niet? Doe de presentatie eens anders en maak er een spekkoek met zalm van. Een gegarandeerd succes!

Klik hier voor het recept.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Zalmtartaar met wasabi-avocadocrème

Een tartaar heeft altijd een chique tintje, terwijl het heel makkelijk is om klaar te maken. Met deze tartaar van zalm met een wasabi-avocadocreme steel jij helemáál de show. Zacht, romig en super smaakvol.

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-2

3. Gevulde witlof kuipjes met zalm, ei en mandarijn

Op zoek naar een snel en makkelijk recept wat er feestelijk uitziet? Ga dan voor deze gevulde witlofkuipjes, met zalm, ei en mandarijn.

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-3

4. Zalm cheesecake

Je leest het goed, een cheesecake van zalm. Een bijzonder voorgerecht, gemaakt van zalm en roomkaas. En met deze roze-gekleurde cheesecake verras je iedereen aan tafel.

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-4

5. Gebakken feta met spaghetti van rode biet

Met rode biet maak je van ieder soort gerecht een kleurrijk feestje. Maak het gerecht extra bijzonder door er sierlijke spaghetti slierten van rode biet bij te serveren.

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-5

6. Zalmpakketje met garnalen en komkommer carpaccio

Voor échte visliefhebbers maak je dit feestelijke zalmpakketje. De zalm is gevuld met een heerlijk mengsel van garnalen, ei en cottage cheese. Een hemelse combinatie van smaken.

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-6

7. Haringtartaar met rode biet

Nog zo’n kleurrijk, culinair gerecht wat in een handomdraai gemaakt is. Ga dit jaar voor de bijzondere combinatie van haring met rode biet.

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-7

8. Ceviche van mango

Een vegetarische ceviche gemaakt van mango. Een lekker fris voorgerecht of verrassend tussengerecht. En nog hartstikke gezond ook!

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-8

9. Kokoscrème met mangopuree

Een dessert kan natuurlijk niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Om in de fruitige sfeer te blijven, ga je voor dit fris-zoete recept met mangopuree en kokoscrème.

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-9

10. Zoete loempia gevuld met peer

Meer fan van een warm dessert uit de oven? Ga dan voor deze zoete loempia gevuld met peer. Een keer wat anders dan de apfelstrudel of appel crumble.

Klik hier voor het recept.

gezonde-kerst-recepten-10

Kijk hier voor meer lekkere recepten ter inspiratie! 

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen