Hoed & Krelis Amsterdam: nieuwe hotspot in de Pijp

Een brunch, borrel of etentje met vriendinnen op de planning staan? Hoe je de date ook invult, de nieuwe hotspot Hoed & Krelis is in alle gevallen een leuke plek. Hip interieur, veelzijdige kaart, bruisende sfeer en een fijne locatie, dus je kunt daarna meteen door voor een dansje in de stad. Toen de deuren net geopend waren, hoorden we direct veel positieve verhalen over deze gloednieuwe tent. Maar we namen natuurlijk zelf de proef op de som, en ja hoor, goedgekeurd. Lees snel verder waarom!

Stijlvol maar toegankelijk

De gerechten moeten perfect zijn qua bereiding, smaak en prijs-kwaliteit, daar is geen twijfel over mogelijk. Ook willen we ons een prinses voelen, dus is goede service een must. Maar wanneer een restaurant óók nog een stijlvol interieur heeft, zijn we verkocht. Die nieuwe jumpsuit staat immers een stuk beter op een fluwelen bank dan een houten stoeltje. En dat interieur is bij Hoed & Krelis wel goedgekeurd. Een érg fotogenieke bar en veel goud in combinatie groen- en rozetinten. En dat is nou precies waar wij van houden. Om het geheel een beetje toegankelijk te houden, lopen de gastheren- en dames rond in casual gestreepte t-shirts. En in combinatie met de algehele, energieke ambiance is dit gewoon een fijne tent om tot in de late uurtjes te borrelen, tafelen en kletsen. Op vrijdag en zaterdag kun je zelfs tot 3.00 uur blijven zitten. Bij Hoed & Krelis wordt trouwens weinig geslapen, want de volgende dag kun je vanaf 9.00 uur gewoon weer terecht voor ontbijt of lunch.

Modern & bourgondisch happen

De kaart is gevarieerd, met een mix van vis-, vlees- en vegagerechten waarbij “lekker” voorop staat. Bourgondisch dus, maar wél met moderne smaakcombi’s. Ga als voorgerecht voor boerenpaté met kweepeer compote, gazpacho of ceviche met salty fingers en avocadocrème. Als hoofdgerecht heb je de keuze uit bijvoorbeeld kabeljauw met zeekraal, vongole, truffelaardappelschuim en inktviskruim of risotto met venkel, vooral die laatste is lekker. Ook de ‘daghap’ van kwartel met truffel en eendenlever heb ik geproefd en is goedgekeurd. Eigenlijk alles wat ik heb geproefd was qua smaak weinig aan te merken. Ook niet briljant en heel hoogstaand, maar goed genoeg. Daarnaast zijn de hoofdgerechten qua porties wat aan de kleine kant. Daarna nog een toetje bestellen, lijkt me dus duidelijk. En waar kies je dan voor? De chocolade brownie met gezouten karamel en vanille ijs, duh. Een caloriebom die je alleen eet op speciale gelegenheden. Tijdens een eetfeestje met vriendinnen dus. Smakelijk!

Hoed & Krelis

Ferdinand Bolstraat 58 – 60, Amsterdam
Tel: 020-3331260
Meer info: hoedenkrelis.nl
print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen